Netflix-tips in de winter

door Wendy

Wat is er fijner dan in de winter thuis op de bank zitten en een avondje Netflix? Niks als je het ons vraagt! Maar de zoektocht naar een leuke serie of film blijft lastig. Daarom een lijstje met fijn kijkvoer. Sit back and relax…

Grace & Frankie

Ken je Grace & Frankie nog niet? Begin dan maar gauw aan seizoen 1 want het is zo’n heerlijke feelgood serie. De echtgenoten van Grace en Frankie zijn zakenpartners en komen na jaren uit de kast, ze willen met elkaar verder. Tegenpolen Grace en Frankie blijven verbouwereerd achter en gaan samen in een strandhuis in San Diego wonen. Ze proberen hun leven weer op de rit te krijgen, maar dat gaat niet altijd soepeltjes.

Messiah

Deze dramaserie gaat over de jonge prediker Al-Masih die zijn boodschap over liefde en vrede met de wereld wil delen. Hij krijgt in Syrië binnen no time een grote aanhang. Maar de CIA is niet overtuigd van zijn vermeende intenties, want is hij een verlosser of een terrorist? Spannend! Deze serie wordt niet voor niets ook wel de nieuwe Homeland genoemd.

Ares

Ares is de eerste Nederlandse Netflix Original. Beste vrienden Jacob en Rosa sluiten zich aan bij een geheim en elitair studentengenootschap in Amsterdam. Ze ontdekken een verleden vol demonische geheimen en komen erachter dat er een prijskaartje hangt aan een leven vol privileges. De psychologische thriller is spannend!

The Crown

Hij staat al even online, maar wat is The Crown een fijne bingewaardige serie! In het derde seizoen zit koningin Elizabeth 25 jaar op de troon. Ze krijgt te maken met twijfels over haar koningschap, familieleden die het koninklijk leven zwaar vinden en rivaliteit binnen de koninklijke familie. Het schijnt trouwens dat Queen Elizabeth zelf ook fan is van de serie over haar eigen leven en met Harry en Meghan die afstand hebben genomen van de koninklijke titels, kunnen ze volgens ons nog heel wat seizoenen maken. Wij kunnen niet wachten…

Sisters

Misschien ken je de serie al, hij staat al zo’n anderhalf jaar op de streamingdienst, maar we willen deze Australische dramaserie toch tippen. De vader van Julia is een succesvol vruchtbaarheidsarts en IVF-pionier. Op zijn sterfbed vertelt hij Julia dat hij talloze patiënten bezwangerde met zijn sperma. Julia is dus geen enig kind, maar heeft meerdere broers en zussen. Haar leven staat op z’n kop en ze begint een zoektocht naar haar broers en zussen.

Medical Police

Heb je zin in een avondje fun? Dan is Medical Police een goeie. Artsen Lola Spratt en Owen Maestro van het Children’s Hospital ontdekken de uitbraak van een zeldzaam, dodelijk en besmettelijk virus. Lola en Owen worden door de overheid gevraagd om een medicijn te ontdekken doen er alles aan om  proberen het virus tot de bodem uit te zoeken. Melig, maar soms ook spannend, topcombi dus!

Wil je je onderdompelen in een verhaal,  films zo fijn.

Marriage Story

Geen serie, maar een mooie film: Marriage Story. Heerlijk als je je een avondje wil onderdompelen in een bijzonder verhaal. Als theaterregisseur Charlie en actrice Nicole gaan scheiden, zijn ze van plan om vriendschappelijk uit elkaar te gaan en alles in volle samenspraak te regelen. Maar als Nicole New York wil verlaten en zich – met zoon Henry – in Los Angeles wil gaan settelen, raken Charlie en Nicole al snel verwikkeld in een vechtscheiding en hevige strijd om de voogdij van hun zoon Henry. De film is bedolven onder de prijzen en Laura Dern die de advocate van moeder Nicole speelt, sleepte zelfs een Oscar in de wacht voor beste vrouwelijk bijrol.

Wat zijn jouw Netflix favorieten? We lezen het graag in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.