Ode aan de single mom

door Gastblogger

In je eentje zorg dragen voor je kinderen, daarnaast misschien nog wel een baan en als je geluk hebt ook nog iets wat enigszins op een sociaal leven moet lijken. Als jij op het schoolplein of door de supermarkt loopt, zal ik je niet snel aanspreken om te zeggen hoe knap ik het van je vind. Deels is dat omdat ik veel te bang ben dat ik je daarmee kwets of boos maak, maar ook omdat ik zelf geen ongemakkelijk gevoel wil hebben. Misschien denk je wel dat ik je belachelijk maak, je vindt het mijn zaken niet of denkt dat ik je zielig vind. Kortom, genoeg dingen die me tegenhouden om zomaar uit het niets tegen je te zeggen dat ik je hartstikke stoer vind. Niet uit medelijden, maar als gemeend compliment, gewoonweg omdat je het verdient.

Als mijn kinderen vervelend doen, zitten te klieren of niet willen luisteren, heb ik een man in de buurt die ik erbij kan betrekken. Mocht hij zich er niet mee bemoeien, dan maak ik hem wel duidelijk dat ik allesbehalve amused ben. Ik verander in een hysterisch gillende keukenmeid en de kinderen worden alleen nog maar vervelender. Als papa er op die momenten niet zou zijn, hadden mijn kinderen vast gehoorschade of had ik ze persoonlijk achter het behang geplakt. Jouw kids horen je blijkbaar gewoon als je ze roept en ik zie ze nog steeds rondlopen. Respect!

Ook moeders zijn soms ziek, zwak en misselijk. Niets ellendiger om dan jengelende of zeer actieve kinderen om je heen te hebben. Dat kopje thee en het ontbijtje op bed krijg ik misschien niet, maar ik kan me wel terugtrekken onder mijn dekbed zonder me af te vragen hoe ik de woonkamer aantref en of de kinderen elkaar met rust laten. Ook al heb je misschien lieve helpende handen om je heen, over het algemeen zul je veel van dit soort dingen zelf moeten aanpakken. Daar neem ik mijn petje voor af.

De rol van de vader zal bij een ieder anders zijn. Soms is er helemaal geen contact gewenst of mogelijk. Je hebt te maken met een vervelende boze zeur-ex of een betrokken liefdevolle vader. Jullie zijn met een reden uit elkaar gegaan of nooit samen geweest. Dat kan pijnlijk of juist hartstikke bevrijdend zijn. Wat de situatie ook is… Jij bent de rots in de branding voor je kinderen. Scheiden is voor iedereen een gebeurtenis met de nodige impact, maar jij kunt er voor zorgen dat de gevolgen hiervan tot een minimum beperkt blijven. Zelfs op de momenten dat je het even niet meer weet, je kroost geen antwoorden kunt geven of er zelf helemaal doorheen zit. Als je in het belang van je kinderen kunt denken doe je het altijd goed.

Dus lieve single mom, als ik je zie lopen zeg ik het niet, maar nu voor eens en altijd:
You Rock!

 

Suzanne-profielSuzanne Cee is moeder van twee zoons (3 en 6 jaar)  en een ‘eigen leven’ hebben is voor haar nog een grote zoektocht. Vragen als: ‘Wie ben ik? Een hippe mama? Een oermoeder? Een carrièrevrouw? Of gewoon allemaal tegelijk?’ passeren daarbij de revue. Ze neemt ons mee op haar zoektocht, maar zegt in ieder geval een gewone moeder te zijn, die (net als alle anderen) het beste wil voor haar kinderen.

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Bedankt voor het mooie compliment, een welkome steun in mijn rug op dit moment.

    1. Kleertjes.com- 24-10-2016 om 09:38

      Fijn dat je er wat aan hebt Rachel, you rock! 🙂

  2. Geertrui Verslype- 22-03-2017 om 08:46

    Dit doet zoveel deugd! Ik zit momenteel in een echtscheiding. Mijn bijna ex-man is op 24/12 vertrokken en ik sta er alleen voor met 3 kinderen. Op 8/03 ben ik geopereerd aan mijn rug, en mijn kinderen doen wat ze kunnen om me te helpen en te ondersteunen. Ja het is lastig zonder een man in huis, maar die schatten van kinderen maken veel goed. En ja, af en toe loop ik even de tuin in omdat het me allemaal te veel is.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.