Oldschool leerzame spellen

door Wendy

Als je op school mocht Loco’en of Electro’en was het feest! En wat te denken van de middagen dat je met vrienden samen het zenuwslopende Zenuwspiraalspel deed?
De tablet, PS4 en Nintendo Switch zijn hartstikke leuk, maar laten we eerlijk zijn: nothing beats deze leuke oldschool leerzame spellen. Een feest der herkenning voor jou en urenlang speelplezier voor je kids.

Oldschool leerzame spellen

Loco

Wat: good old Loco bestaat al meer dan 40 jaar en heeft minstens net zoveel thema’s en uitvoeringen. Het principe is altijd hetzelfde: je hebt een basisdoos met steentjes en een Loco-boekje met opdrachten en kan gaan puzzelen.
Combineer de nummers van de steentjes met de plaatjes in het Loco-boek. Leg de steentjes op de juiste plaats. Heeft je kind de opdracht af? Laat hem de doos keren, als de afbeelding op de achterkant van de steentjes klopt, heeft hij het goed gedaan.
Wat leer je: Er zijn onder andere boekjes met taal-, verkeer- en rekenoefeningen.
Leeftijd: 2 – 12 jaar.
Handig: Voor een paar euro koop je een nieuw Loco-boekje en urenlang Loco-plezier voor je kind.

Electro

Wat: kies een themakaart en ga op zoek naar duo’s. Heb je twee plaatjes gevonden die bij elkaar horen? Wijs ze aan met de twee pennen. Als het een match is, gaat het lampje branden.
Wat leer je: je kind traint zijn inzicht en concentratie en leert zelfstandig spelen. Hij leert slim te denken en verbanden te leggen. Ook wordt de fijne motoriek gestimuleerd met dit oldschool elektronische spel.
Leeftijd: 4 – 9 jaar.
Handig: het spel komt met 21 zoekkaarten, je kind is dus wel even zoet.

Zenuwspiraalspel

Hoe: breng de ring van het begin van het draad tot het einde, zonder het draad aan te raken. Er zijn verschillende rustpunten, zodat je de ring even neer kan leggen zonder af te gaan. Raak je het draad toch aan? Dan gaat de zoemer en ben je AF!
Wat leer je: je kind traint zijn fijne motoriek én leert zijn geduld te bewaren.
Leeftijd: 3 – 99 jaar
Handig: je hoeft met dit spel niet te faken dat je kind je inmaakt. Want mijn hemel, dit is met recht een zenuwslopend spiraalspel.

Memory

Hoe: bij het oldschool Memory leg je minimaal vier sets van twee kaarten op z’n kop op tafel. Wie aan de beurt is, draait twee kaarten om. Zijn het twee dezelfde? Dan mag je deze set bij je houden. Wie aan het einde van het spel de meeste sets heeft, is de winnaar. Met hoe meer kaarten je speelt, hoe moeilijker het wordt. Dus maak het spel elke keer wat lastiger.
Wat leer je: zoals de naam al doet vermoeden, train je je geheugen.
Leeftijd: 3 – 99 jaar
Handig: Ook met Memory kan je lekker fanatiek mee spelen. Want let’s face it: je kind maakt je waarschijnlijk in.

 

Komen bij jou thuis de oldschool spelletjes vaak op tafel? Of zijn er nog andere leuke spelletjes-van-toen die jullie vaak spelen? Laat het ons weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. dank u wel voor het medeleven

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.