Op stap! 8 x Meivakantie uitjes

door Gastblogger

Bij het voorjaar hoort Koningsdag en natuurlijk meivakantie, de meeste kinderen zijn van 27 april tot en met 5 mei vrij. Hoewel de trend opkomt om naar het buitenland te gaan in de meivakantie, blijft het merendeel gewoon in Nederland. Ben jij in eigen land? Mooi! Er zijn namelijk genoeg dingen te ondernemen op Hollandse bodem. Je had zelf vast al aan de binnenspeeltuin, de bioscoop en het bos gedacht, wij zetten 8 andere uitjes voor je op een rij.

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn, Garderen

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesZoek je nog inspiratie voor zandkastelen? Dan is wellicht het Zandsculpturenfestijn in Garderen wat voor jullie! Met als thema ‘Erop uit in eigen land’ kun je gebouwen, streken en bekende attracties uit Nederland terugzien, maar dan gemaakt van zand. Er is ook een overdekt gedeelte, waar je je spellenkennis kunt ophalen. De 40 sculpturen beelden namelijk allemaal een gezelschapsspel uit. Zouden jullie alle spellen weten te benoemen?
Meer weten? Kijk dan even op de website van het Zandsculpturenfestival.

Tulpenfestival, Noordoostpolder

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesKleurrijk, oer-Hollands en voor veel mensen een symbool van de lente: de tulp. Wist je dat er een tulpenroute is? In de Noordoostpolder (Flevoland) is de langste aaneengesloten route van Nederland, hier wordt het grootste deel van de in ons land geteelde bloembollen gekweekt. Je kunt (een deel van) de route wandelen, fietsen of met de auto afleggen. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd en openen bedrijven hun deuren. Er is zelfs een tulpenschilderij, van 6.000 (!) m2, dat je kunt bekijken tijdens een helikoptervlucht of vanaf een uitkijktoren. Wil jij de tulpenroute afleggen? Kijk dan even hier voor meer informatie over het Tulpenfestival.

Animal Event, Hilvarenbeek

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesAltijd al een politiehond in actie willen zien? Een paard een kusje zien geven of een workshop ‘spelen met je konijn’ willen volgen? Dat kan tijdens het Animal Event bij Beekse Bergen. En zelfs de hond kan mee! Er is een ‘Fit met hond-programma’, waar je samen met je hond aan de conditie kunt werken. Dus wil jij een uitje doen met jullie huisdier? Kijk dan even op de site van Animal Event.

 

Kinderactiviteiten preHistorisch Dorp, Eindhoven

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesRare jongens, die Romeinen. Of niet? In de meivakantie nemen de Romeinen het preHistorisch Dorp over. Je kunt er leren verdedigen als een legionair (Romeinse soldaat), hun eetgewoonten ontdekken of ‘gewoon’ even binnenlopen in een Romeins kampement. Nieuwsgierig naar deze tijdreis? Kijk dan even op de site van het preHistorisch Dorp.

 Twents Techniek Museum (OYFO), Hengelo

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesDe technische hersencellen kunnen in de meivakantie aan het werk tijdens de Doe-middagen in het Techniekmuseum – tegenwoordig bekend als OYFO. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en kun aan de slag met verschillende (technische) doe-dingen – bijvoorbeeld glas graveren, houtbranden of een vlinder maken die vliegt op zonne-energie. Is dit wat voor jouw kleine techneuten? Kijk dan even hier.

Geofort, Herwijnen

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesDit Geofort is een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarbij kaarten en navigatie centraal staan. Binnen en buiten (handig tijdens natte dagen) kunnen kinderen aan de slag met de geo-technieken van nu en die van vroeger. Is dit wat voor jouw speurneus? Je leest er meer over op de website van het Geofort – leuk om alvast te weten: de speurtuin en het 3D-café zijn gratis.

Afrika museum, Berg en Dal

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesEen puzzel van 100 m2? Dat is zelfs voor de meest fanatieke puzzelaar een uitdaging. De hele meivakantie kun je in het Afrika-museum aan een mega-mozaïek werken. Samen met andere puzzelaars werk je aan een patroon van achtpuntige sterren, zoals je zo ook vindt in de paleizen in Marokko. Pluspunt: er is zowel binnen als buiten wat te doen. Zo kun je rondlopen over ‘een erf in Ghana’ of spelen in het kinderbeeldenbos. Benieuwd? Kijk dan even hier.

 

Fruittuin van West, Amsterdam

Op stap! 8 x Meivakantie uitjesZelf je fruit plukken of gewoon lekker rondstruinen in een boomgaard? Dat kan bij de Fruittuin van West in Amsterdam. Op 6,5 hectare grond staan 20 soorten fruitsoorten en -rassen. Daartussen scharrelen de kippetjes van deze boomgaard rustig rond. Ook buiten het oogstseizoen ben je van harte welkom om te kijken wat er eigenlijk allemaal leeft op en onder de boom. Lekker chillen op de schommelmat of eens kijken wie er het hardst kan rennen? Het kan en mag hier allemaal. En in de meivakantie organiseren ze ook nog allerlei activiteiten voor kinderen, bijvoorbeeld Peuters & Kleuters in het wild. Is dit wat voor jouw kinderen? Kijk dan zeker even op hun website.

We hopen natuurlijk dat hier iets voor jullie tussenzit en zijn benieuwd naar jullie recensies. Ben jij hier al eens geweest of heb je andere tips? Wij houden ons aanbevolen! 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te doen in de meivakantie:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.