Oud en Nieuw vieren in het buitenland

door Gastblogger

Elk jaar strijd over waar en met wie je Oud en Nieuw gaat vieren? Dat probleem kan gemakkelijk opgelost worden, kies gewoon voor een leuke buitenlandse stad! Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat je niet voor een paar dagen naar New York of Sydney gaat, daarom vanuit Met kids de wereld rond een aantal leuke suggesties redelijk dichtbij of op een paar uur vliegen.

Winterberg

Winterberg

Met een beetje mazzel ligt er aan het einde van het jaar sneeuw in de Duitse stad, welke trouwens snel en gemakkelijk met de auto te bereiken is (Utrecht-Winterberg 310km). Winterberg is heerlijk kneuterig rondom de feestdagen, met veel kerstmarkten. Er zijn dan ook tal van kleine en grotere huizen die aan families en vrienden verhuurd worden. Verwacht geen spectaculaire vuurwerkshows, maar wel een plaatsje dat perfect ingericht is op gezinnen en waar je veel winterse activiteiten kunt ondernemen. Zeker het overwegen waard!

Parijs

Parijs

De lichtstad van Europa, je bent er vast al wel eens geweest. Toch blijft het een mooie stad en zeker rondom de feestdagen is het er heel gezellig. De Eiffeltoren (gedecoreerd met 20.000 lichtjes en steentjes), de Seine en de schitterend versierde Camps-Elysées… je waant je in een sprookje! De stad trekt rondom de eindejaar wisseling ongeveer een miljoen bezoekers. Zowel inwoners als toeristen verzamelen zich onder en rondom de Eiffeltoren, waar het openluchtfeest om middernacht losbarst. Uniek om mee te maken! Of je bemachtigt een plekje op de Champs-Elysees of op de pleinen rond de Arc de Triomphe en de Concorde, waar iedereen ’s nachts spontaan begint te dansen. Met kleinere kinderen kun je de drukte uit de weg gaan en een mooi plekje langs de Seine uitkiezen, of vanuit je hotelraam toekijken als dat zicht biedt op de Eiffeltoren. Dan zie je misschien nog wel meer dan wanneer je ertussen staat! Heb je 31 december en 1 januari in de stad doorgebracht, dan kun je daarna misschien nog een uitstapje maken naar Disneyland Paris. Ik zeg oui oui, op naar Paris!

Antwerpen

Antwerpen

Zowel Kerst als Oud & Nieuw worden uitbundig in Antwerpen gevierd. Aan de rand van het gezellige historische centrum van Antwerpen, vanaf de Scheldekaaien, kun je een groots vuurwerkspektakel aanschouwen. Maar rondom de ijsbaan (Steenplein) is het ook een gezellige bedoening, waar jaarlijks honderden mensen samenkomen. Mocht je in de gelegenheid zijn om iets langer te blijven; de wintersolden (sale!) start op 3 januari ;).

Barcelona

Barcelona

De Spanjaarden zijn echte familiemensen, gek op kinderen en gezelligheid. Je ziet kinderen vaak nog tot s ’avonds laat op straat spelen, terwijl de ouders gezellig met een wijntje of sangria in de hand zitten te kletsen. Het is dus geen verrassing dat op Place de Catalunya ieder jaar met Oud & Nieuw een groot straatfeest plaatsvindt, wat een heel gezellige bedoening is. Maar ook de licht & watershow aan de voet van de berg de Montjuic is bijzonder om mee te maken. Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is om gewoon een onbekend, klein barretje in te duiken en je onder de locals te begeven, zeker wanneer je meer gezinnen met kindjes ziet. Van taalbarrières is geen sprake, kinderen vermaken zich toch wel met elkaar! Na een gezellige oudejaarsavond kun je de dag erna lekker uitwaaien op het strand.

Edinburgh

Edinburgh

Oud & Nieuw is altijd al het grootste en belangrijkste feest van de Schotten geweest, belangrijker nog dan kerstmis. De oudejaarswisseling wordt daar Hogmanay genoemd, wat staat voor de laatste dag van het jaar. Traditiegetrouw gaan de inwoners tijdens dit feest de straat op, maar in 1933 is dit opgeleukt met live muziek en andere festiviteiten. Dat sloeg zo aan, dat het binnen no time ’s werelds grootste nieuwjaarsviering en tevens Europa’s grootste winterfestival is geworden. Ja echt, groter nog dan New York of Londen! De fakkeltocht op 30 december waar 40.000 mensen aan meelopen is één van de hoogtepunten, bijzonder om met eigen ogen te aanschouwen. Maar de dag erna barst het grote feest los, dan staat Edinburgh op z’n kop. Dansen, zingen, drinken, van jong tot oud doet mee (alleen wordt bier dan vervangen door limo of fris). De dag erna, Dogmanay, is ook leuk voor kinderen; er is een sleerace met honden.

Bonus: Kaatsheuvel

Kaatsheuvel efteling

Toch nog even een suggestie in Nederland. Kaatsheuvel. Huh? Ja, je leest het goed, Kaatsheuvel, want daar vind je de Efteling. En dat is echt een hele leuke plek om Oud & Nieuw te vieren! Beleef een sprookjesachtig Nieuwjaar rondom de Vonderplas of de Siervijver. Met z’n allen tel je af, bewonder je het mooie vuurwerk, geniet je van bubbels, oliebollen & optredens en tegelijkertijd mag je gebruik maken van de attracties in het park. Van 19:00 uur tot 1:00 uur, waarbij je ook kunt kiezen voor tickets inclusief dinerarrangement.

 

Tessa (35) is moeder van de 3-jarige Mila en heeft jarenlang zonder kind de wereld over gereisd. Haar platform Met kids de wereld rond bewijst echter dat reizen met kinderen ook mogelijk is én hoe! Weg met de lelijke afritsbroeken, wandelschoenen en praktische campingbedjes. Tessa laat zien dat het ook anders kan. Haar platform staat dan ook voor reizen met kids 3.0: boetiekhotels, lekkere cocktails, eco boomhutten, hippiestranden en fashionable travelgear voor reislustige gezinnen die van unieke ervaringen én stijl houden. Net als op haar platform, deelt ze speciaal voor kleertjes.com tweewekelijks blogs, persoonlijke ervaringen, inspiratie en tips!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.