Ouder worden

door Gastblogger

De zilveren glitter door mijn krullen, de strepen van liefde op mijn benen, de schaduw van zorgen onder mijn ogen, de vrolijke vouwtjes op mijn gezicht, dit alles neem ik voor lief omdat ik leef. Oké, niet altijd natuurlijk. Vandaag in een waanzinnig goede bui van zelfvertrouwen. Dit is soms wel anders. Die zilveren glitter laat ik geregeld in de originele kleur verven, die strepen van liefde prop ik het liefst in een jeans, die schaduw camoufleer ik met concealer en die vouwtjes stuc ik onder een laag foundation waar menig stukadoor jaloers op zou zijn.

Het accepteren dat ik ouder word, daar heb ik geen moeite mee. Ik vind dat ik het redelijk doe en vind alle hulpmiddelen die er te verkrijgen zijn ook best handig. Ik ken geen schaamte als ik een dagcrème koop voor de rijpere huid of als ik mijn leeftijd moet noemen. Ik maak natuurlijk vaak een grapje en beweer dat ik 25 ben, maar daar wordt dan hartelijk om gelachen en ik ben weer blij dat mijn grapjes aanslaan. Win-win zou ik zeggen.

Als ik sigaretten ga kopen, moet ik me vaak legitimeren en dán bouw ik een klein feestje! Ik haal met alle liefde mijn rijbewijs uit mijn portemonnee, laat die met trots zien en lach er dan uitgebreid bij. Ik ben er alleen nog niet echt over uit of het komt door mijn dagcrème die een waanzinnige werking heeft, ik de lengte heb van een kleuter of omdat de caissière nodig naar de opticien moet. Nou ja, eigenlijk ook niet interessant. Mijn dank uit zich in de vraag of de caissière klaar is om getrakteerd te worden op een avondje drank.

Een half jaar geleden ben ik samen met mijn nichtje begonnen met sporten. Iets wat ik vroeger erg leuk vond en nu haat tot op het binnenste van mijn beenmerg. Maar als je gezond ouder wil worden, is sporten toch wel aan te raden. Zo werd mij wijsgemaakt. Ik startte dan ook met een flinke portie tegenzin, maar had bedacht dat dit over zou gaan en dat ik het héél leuk zou gaan vinden. Het zou ook helpen om wat opgekropte frustraties weg te nemen, weer die win-win. Niks is minder waar, ik vind het nog altijd stom. Ondanks dat er gezegd word dat sporten goed is voor een oud lijf, ben ikzelf daar nog steeds niet over uit. De spierpijn blijft, ik ben nog stijver dan ik al was en die frustratie is nog een gradatie erger geworden. Maar ik geef het nog een kans. Wie weet komt er een dag waarop ik net zo blij ben met dat sporten, als met mijn liters foundation, concealer, dagcrème en mijn topper van een kapster.

Met dit in mijn achterhoofd en een klein beetje zelfspot kom ik de komende jaren wel door.

 

Gastblogger AnaAna is 35 jaar jong en heeft twee dochters. Ze is van origine Spaans en beschikt dan ook over een flinke portie pit. Mensen om haar heen vinden haar soms irritant perfectionistisch en denken dat ze op z’n minst een vorm van OCD en ADHD heeft. Sinds een jaar schrijft zij met veel humor over de avonturen met haar kinderen.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.