Regen? Geen punt! 3 x binnenuitjes

door Gastblogger

Sneeuw, wind, regen of een voorzichtig zonnetje – in de Hollandse winters kan je niet altijd met je kids lekker naar buiten. We hopen natuurlijk dat we zoveel en zo vaak mogelijk naar buiten kunnen, maar voor de regenachtige dagen zetten wij 3 leuke binnenuitjes voor je op een rij.

Waan je in de tropen

Klaar met dat druiligere Hollandse weer? Dan zijn de tropen een stuk dichterbij dan je denkt. ‘De Orchideeënhoeve, een tropisch paradijs’ vind je namelijk in Luttelgeest. Je vindt hier meer dan 25.000 m² tropische tuinen. En hoewel de naam het niet meteen duidelijk maakt, kun je hier op avontuur in de jungle. Ontmoet ondeugende apen, bewonder duizenden kleurrijke vlinders en probeer je blik maar eens los te trekken van de wolk van ontelbare zwevende bloemen. Ook kun je zelf papegaaien voeren en vliegende eekhoorns spotten. En het mooiste van dit alles? Het is er overdekt, altijd lekker weer en rolstoel- en kindvriendelijk!

Probeer één sport, of twee of drie of…

Regen? Geen punt! 3 x binnenuitjesIn Nederland is het eerste kindersportcentrum ter wereld te vinden, Samsam in Utrecht. Kinderen kunnen hier naar hartenlust hun energie kwijt, in 20 verschillende sporten. En dat allemaal op één plek! Basketbal, squash, hockey, tafeltennis, panna, tennis, badminton, klimmen, atletiek of trampoline springen – slechts een paar van de sporten waar kinderen zich mee kunnen uitleven bij Samsam. En mocht je zelf ineens zin hebben om te sporten, dan kan dat ook! Want ook voor volwassenen zijn er genoeg mogelijkheden.

Ontketen een explosie van Cola en maak smurfensnot

Of liever een band verwisselen en een laserbaan bouwen? Dit zijn maar een paar van de Regen? Geen punt! 3 x binnenuitjesdingen die je kunt doen bij de Kinderwerkplaats in Den Haag. Kinderen gaan hier  – veilig – aan de slag met écht gereedschap. Eerst even rustig toekijken mag natuurlijk ook! Er is geen vaste volgorde en kinderen zijn helemaal vrij in wat ze kiezen. De hele middag schilderen of proefjes doen? Of lekker van activiteit naar activiteit hoppen? En wil je dat alleen doen of met andere kinderen? Het kan allemaal. Houdt het toch nog op met regenen, dan is er ook een afgesloten buitenterrein met o.a. een echte vorkheftruck, een bouwkeet en een watertestbaan. Voor papa’s en mama’s staat de koffie klaar en voor kinderen onder de 4 is er een grote blokkendoos om mee te spelen.

Wat doe jij op regenachtige dagen met je kids? Tips zijn altijd welkom, laat het ons weten in de comments..

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.