6 x rustige stranden in Nederland

door Gastblogger

Zon, zee en strand: je kunt ons niet gelukkiger maken. Nu kun je in Nederland niet altijd op de zon rekenen, maar zee en strand is wel altijd te vinden. Langs onze 250 (!) kilometer lange kustlijn vind je heel veel schone, veilige en mooie zandstranden om jou een heerlijk dagje strand te bieden. De stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Scheveningen ken je wellicht al. Wij gingen op zoek naar de wat minder bekende, maar minstens net zo leuke, kindvriendelijke stranden.

Let goed op! Onderstaande stranden zijn toegankelijk voor bezoekers, echter moeten zij wel minimaal 1,5 meter afstand weten te behouden (tenzij zij behoren tot hetzelfde huishouden).

6 x leuke stranden in NederlandSchoorl (Noord-Holland)

Aan een van de mooiste duingebieden van Nederland vind je Schoorl. Hier vind je dorpse gezelligheid en uitstekende horeca, in combinatie met brede zandstranden en als toetje een 54 meter (!) hoge klimduin. Dat gaan jouw kids super vinden! Want kinderen laten zich hier namelijk maar al te graag met plezier naar beneden rollen.

6 x leuke stranden in Nederland

Zoutelande (Zeeland)

Dit enige zuiderstrand van Nederland wordt ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Hier vind je een schoon zandstrand en… goed nieuws want sinds 1 juni 2020 zijn de restaurants, strandpaviljoens, terrassen en cafés weer open!  #Bonus: Zeeland scoort elk jaar hoog in de zonurenstatistieken. 

6 x leuke stranden in Nederland

IJmuiden aan Zee (Noord-Holland)

Op het brede en schone strand van IJmuiden aan zee vind je veel gezellige strandtenten en een leuke boulevard. Zijn de kinderen zwemmen en het spelen met zand zat? Check dan even de activiteitenplanning, want hier worden regelmatig leuke dingen georganiseerd voor de kids. Check van te voren welke regels er gelden en of de activiteit doorgaat, je checkt het hier!

6 x leuke stranden in NederlandNieuwvliet (Zeeland)

Brede witte zandstranden die langzaam aflopen in zee. Nope, we tippen hier geen exotische plek. Je vindt dit namelijk gewoon bij Nieuwvliet! #dikketip: bij eb zijn er veel ondiepe binnenzeetjes, waar kinderen lekker in kunnen plonzen en spetteren.

6 x leuke stranden in NederlandCastricum, (Noord-Holland)

Op het witte zandstrand van Castricum vind je alles voor een geslaagd dagje uit. Fijne strandpaviljoens, een reddingsbrigade die een oogje in het zeil houdt en eindeloos strandspeelplezier. Zandkastelen, schelpenschilderijen of leef je uit bij een van de strandspeeltoestellen. Have fun in the sun!

6 x leuke stranden in NederlandTerschelling (Friesland)

Op dit waddeneiland vind je ongeveer 30 kilometer schone en brede zandstranden. Hier geniet je van lange luierdagen aan de Hollandse Kust op een heerlijk Hollands eilands. Relax, unwind, get in a flip flop state of mind.

 

Heb jij ervaring met deze stranden of ken jij een strand wat ab-so-luut niet op dit lijstje mag ontbreken? Let us know!

Misschien heb je wat aan deze tips om de zomer door te komen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.