Shopping: 15x leuke poppen en knuffels

door Tessa

Kids en knuffels: vaak zijn ze de beste vriendjes. Ze gaan overal mee naar toe en mogen ab-so-luut niet in de wasmachine. Want dan verdwijnt die vertrouwde geur. Ze kunnen een bijzondere band opbouwen met elkaar. En deze band begint al vanaf een jonge leeftijd. Heeft jouw kind een lievelingsknuffel?

Vanaf zo’n 6 maanden kunnen kinderen gehecht raken aan een knuffel, pop of doekje. Zodra ze ouder worden, kan deze band alleen maar sterker worden. Welke de favoriet wordt van jouw kindje? Dat is niet te voorspellen. Er zijn namelijk ook genoeg kids die niks met knuffels hebben of juist een heel bed vol met favorieten hebben staan.

Zeker voor kinderen die wat verlegen of afwachtend van karakter zijn, kan een knuffel het gevoel van veiligheid vergroten. Volgens psycholoog Kohnstamm hechten we ons op jonge leeftijd al aan zo’n extra vriendje omdat een knuffel er altijd is. Ook als papa of mama even weggaat. Ze dienen als troost. Het krijgt een bepaalde vertrouwdheid. De sterkte van de band heeft waarschijnlijk te maken met verbeeldingskracht. Hoe meer karaktereigenschappen kinderen erin zien, des te meer betekenis ze eraan kunnen geven. Er ontstaat dan ook grote paniek als er ieder spoor ontbreekt van die ene knuffel. Een huilend kind en een paar haastige ritten naar de plekken waar jullie geweest zijn, om hem vervolgens onder het bed vandaan te trekken. Fijn voordeel: knuffels helpen geruster te gaan slapen.

Knuffels

 Kan de collectie van jullie kleine girl of boy nog een extra vriendje gebruiken? Je shopt de leukste knuffels en poppen gemakkelijk bij ons online!

 1. Sesamstraat knuffel Ernie // 2. Hoppa Doudou konijn  // 3. Schleich Duitse herder // 4. Disney Cars – Jackson Storm // 5. Happy Horse muziekknuffel  // 6. K3 pop Klaasje // 7. Barbie bruidegom // 8.  Happy Horse kikker knuffel // 9. My Piccolina interactieve pop // 10. Schleich baby giraffe // 11. Schleich Safari luipaard // 12. Nijntje corduroy roze  // 13. Kids Globe paardenstal // 14. Grote beige knuffelbeer// 15. Hoppa Maya knuffelpop

Heeft jouw zoon of dochter ook één speciale knuffel die overal mee naar toe gaat? Laat het ons weten in de comments! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.