Shopping: de eerste stapjes van jouw baby in stijl

door Tessa

Heeft jouw kleintje de eerste stapjes gezet? Grote kans dat je supertrots bent! Deze mijlpaal betekent goed opletten, want jouw lieveling loopt nu overal zelf naartoe. Dit is ook het moment om die voetjes eens goed te beschermen. Waarschijnlijk wacht je al een hele tijd op dé dag dat die schoentjes uit de kast kunnen of zie je elke dag de leukste shoes online voorbij komen. Want naast dat ze er fashionable uit moeten zijn, is het ook belangrijk dat ze een goede functie hebben. Harde zolen, strakke sokken of schoenen zijn niet goed voor een gezonde ontwikkeling van de voeten. Het bepalen van de fase waarin jouw little one zit is de allereerste stap voor de zoektocht naar de perfecte schoenen. Lees je mee?

Kruipen

Is jouw baby nog een fanatieke kruiper? Dan kun je twee dingen doen:

  • Of je laat jouw kleine lekker met de blote voeten of antislip sokjes of slofjes kruipen;
  • Of je trekt al meteen een schattig paar schoentjes aan met een zachte zool en van een flexibele stof of leer.

De fase waarin baby’s kruipen is belangrijk voor de ontwikkeling van de benen, knieën en de links- en rechts coördinatie. Kruipen is dus zeker een belangrijke eerste fase van jouw kindje. Maar dit betekent natuurlijk niet dat kinderen die niet veel kruipen later minder goed kunnen lopen. Stimuleren van kruipen kan natuurlijk nooit kwaad…

Optrekken aan meubels

Heeft jouw kleine boy of girl de volgende fase bereikt? Dan kunnen ze zich optrekken aan de tafel of box. In deze fase zijn schoentjes niet per se noodzakelijk omdat blote voetjes al voor genoeg grip zorgen. Maar mocht je toch liever de teentjes willen beschermen, kies dan voor een schoen met een antislip loopzooltje. Andere voordelen van shoes zijn: het helpt om de voet te strekken, wat zorgt voor meer balans en ze staan daarom steviger. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, en zelfvertrouwen zorgt ervoor dat ze sneller stapjes durven te zetten. Win-winsituatie wat ons betreft!

De eerste stapjes

Yay, jouw kind zet de eerste stapjes! Vanaf dit moment kunnen de voetjes niet meer zonder babyschoenen. Wordt het panterprint, metallic of gewoon een basic kleur? Er is keuze genoeg! We snappen dat je het liefst elke dag een nieuw paar aantrekt, want ze zijn zo schattig. Maar het is ook belangrijk om af en toe gewoon sokjes of slofjes aan te laten. Dit zorgt ervoor dat voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen.

En als jullie dan de deur uitgaan voor een (eerste) rondje buiten, dan mogen trendy shoes ab-so-luut niet ontbreken. Want ook little ones kunnen modieus het huis verlaten.

babyschoentjes

  1. Develab laarzen roze met print // 2. Baby Dutch babyslofjes roze // 3. Vans sneakers met print // 4. Nelson babyslofjes goud // 5. Shoesme babyslofjes bruin met print // 6. IK-KE- babyslofjes blauw met ster // 7. adidas Originals witte sneakers // 8. Nelson babyslofjes groen // 9. adidas Originals zwarte sneakers // 10. Bunnies sneakers wit met groen

Wat zijn of waren de eerste schoentjes van jouw kleine? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.