Spelend leren: het leukste educatieve speelgoed!

door Eva

Tijdens het binnen blijven is het naast alle leuke spelletjes spelen, het bakken van de lekkerste koekjes en oneindig Netflixen met je kids, ook belangrijk om te blijven leren. Dit kan natuurlijk via educatief speelgoed, wat een enorm goede manier is om te laten zien dat spelen en leren goed samen gaan. Je wilt je kleintje natuurlijk te allen tijde blijven stimuleren en zijn zintuigen blijven prikkelen, dat kan met verschillende soorten educatief speelgoed. Misschien heb je dit speelgoed zelfs, zonder dat je het weet, al in huis. Let’s play and learn! 😉

Met deze zes educatieve spelletjes wordt het leren & spelen nóg even wat leuker!

De 6 leukste educatieve spelletjes

Shopping-spelend-leren

Speelgoed shoppen

1. Loco Quiz vogels // 2. Quercetti magneetbord cijfers // 3. New Classic Toys telraam // 4. HABA ordeningsspel // 5. Jumbo Ik leer cijfers // 6. New Classic Toys multiklok

Zo werkt het

 1. Vogel Quiz
  Is jouw kind gek op vogels? Dan is dit boekje met 86 bladzijden over exotische vogels écht wat voor jouw kleintje. In dit boek staan 200, ja je leest het goed, 200 vragen en antwoorden over vogels! Wij zijn benieuwd welke vogel de favoriet van jouw kind is na het spelen van deze leuke en leerzame quiz.
 2. Magneetbord met cijfers
  Dit bord is een échte klassieker en misschien heb je hem zelfs wel al in huis liggen (omdat je deze vroeger zelf ook had). Je kan het bord ook nog eens op twee verschillende manieren gebruiken. WAUW, dit wil je! De ene kant van het bord is magnetisch. Je kunt er kleine de cijfermagneten op plaatsen. Maak een som voor jouw kind en laat hem het antwoord geven met het juiste magneetje. De andere kant is geschikt om op te schrijven. Van de eerste woorden tot aan de mooiste tekeningen. Het magneetbord is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 3. Telraam
  Een echte klassieker is het telraam. Leren rekenen en tellen is nog nooit zo leuk geweest! Dit vrolijke gekleurde telraam heeft 10 bogen met kralen en zorgt voor extra gezelligheid in huis.
 4. Ordeningsspel
  Yes. Tijd om jouw kleine voor te stellen aan een wereld vol dierenvriendjes die gepaard gaan met getallen. Dit ordeningsspel in dierenthema is super voor de motoriek van jouw kleine, maar ook voor de herkenning van getallen en hoeveelheden.
 5. Ik leer cijfers
  Leren tellen van 1 tot 10? Met dit spel moet dat goed komen. Je kan zelf kiezen hoe moeilijk je het spel voor jouw kleintje maakt. Spelenderwijs leert jouw kind met dit spelletje verbanden leggen, tellen, cijfers herkennen en hoeveelheden rangschikken. Ik leer cijfers, jij ook?
 6. Multiklok
  Leer spelenderwijs klokkijken! Met deze gave puzzel wordt het klok kijken nog leuker. Laat jouw kleintje héérlijk puzzelen en straks weet hij precies hoe laat het is!

Spelen en leren tegelijkertijd is nog nooit zo leuk geweest. Aan de slag en leren maar!

Wat is jullie favoriete educatieve speelgoed? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.