Sterrenbeeld Kreeft: dit zegt het over het karakter

door Gastblogger

Tussen 21 juni en 22 juli geboren? Dan stond de zon in het sterrenbeeld Kreeft toen jouw kindje ter wereld kwam. En dat zegt een aantal dingen over het karakter van jouw kleine. Wij zochten het voor je uit.

Eenkennig gezelligheidsdier

Huh? Eenkennig en gek op gezelligheid? Jep. Dat kan. Kreeften zijn gek op gezelligheid, maar allemaal vreemde mensen zijn toch een beetje spannend. Zodra ze in de buurt komen, schiet jouw Kreeft achter je benen. Even de kat uit de boom kijken… want een Kreeft komt pas uit zijn schulp als hij zich veilig voelt. Je kunt je kind helpen door hem te laten zien dat het leuk is om andere mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld in een speeltuin of op het kinderdagverblijf. Leer hem hoe hij contact maakt. Als hij het namelijk niet meer spannend vindt, dan vindt jouw kleine Kreeft het reuzegezellig om andere mensen te leren kennen.

Sterrenbeeld Kreeft: hard & koel of tere ziel?

Kinderen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak erg gevoelig voor kritiek. Vaak maken ze een voorzichtige kwetsbare indruk en soms hun emoties ze overspoelen. Toch kunnen ze ook hard en koel overkomen. Dit laatste gebeurt als ze hun schild optrekken. Ze voelen zich dan niet beschermd of hebben een paar vervelende ervaringen achter de rug. Leer jouw kreeft dus goed met zijn kwetsbaarheid omgaan, dan kunnen ze hun gevoeligheid ten goede inzetten voor zichzelf.

Verzorgend familiemens

De Kreeft is het teken van de dierenriem wat het meest gericht is op familie. Ze zijn enorm begaan met het lot van anderen, zijn zo verzorgend dat het soms een beetje bemoederend kan zijn. Kijk niet gek op als ze zich ineens ontfermen over een eenzame rups of een verdwaalde hond en een hele schare buurtkinderen onder hun hoede nemen. Kreeften varen wel bij een stabiel gezinsleven en zijn gek op familietradities: samen kerst vieren, verjaardagsontbijt op bed, etc. Een stabiele thuisbasis is daarom erg belangrijk voor dit sterrenbeeld. Vanuit dit warme nest krijgt hij het vertrouwen om nieuwe stappen in de buitenwereld te maken. Hij weet dat hij altijd mensen heeft om op terug te vallen.

Heb jij een typisch Kreeftkindje of zie je duidelijk invloeden van andere sterrenbeelden terug bij hem of haar? Let us know!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.