Sterrenbeeld Maagd: dit zegt het over je kind

door Maroucha

Heb jij een mini die geboren is tussen 23 augustus en 22 september? Dan is het sterrenbeeld van jouw kleintje Maagd. Maagdkinderen hebben vaak behoefte aan een rustige en geordende omgeving, waarbij de dagelijkse routine een belangrijk aspect is. Herken jij dit van jouw kleintje? Lees hier dan alles over de karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Maagd.

Alles in hokjes

Kinderen met het sterrenbeeld Maagd bestuderen hun omgeving nauwlettend en proberen de omgeving in hokjes te verdelen, zodat ze het zelf beter kunnen begrijpen. Maagdkinderen zijn dan ook erg onderzoekend, zijn het liefst alles aan het ordenen, zowel mentaal als letterlijk door het opruimen van hun spulletjes. Hier hoef je niet gelijk aan een super opgeruimde kamer te denken, maar waarschijnlijk hebben zij wel hun eigen systeem in de manier van spullen opruimen. En dat mag mama vooral niet door de war brengen… Herkenbaar? 😉

Opgeruimd hoofd

Naast een opgeruimd hoofd en opgeruimde omgeving hebben Maagdkinderen behoefte aan een vaste routine van alledag. Als een Maagd ergens geen zin in heeft, gaat het ook niet gebeuren. Heb jij bedacht aardbeien te eten, heeft jouw kleintje nét zin in een appel. Drie keer raden wat het wordt! Een Maagdenkindje is erg kieskeurig in zijn voeding en weet goed wat hij wel lekker vindt en wat niet.

Charmante Maagd

Ondanks de bedachtzame kant van een Maagdenkindje, is hij een ware toneelspeler. Een Maagd houdt al van jongs af aan van imiteren. Ze zijn erg charmant van aard, dus als ze zich eenmaal vertrouwd voelen zullen ze de show stelen. Al worden thuis waarschijnlijk de oren al van je hoofd afgekletst… Op school kan de Maagd echt het lievelingetje van de klas worden, hij doet zijn best, luistert en is erg behulpzaam. Trotse mama dus. 😉
Helaas kan een Maagd wel iets minder goed tegen kritiek en kan hij daardoor erg veel gaan piekeren. Geef als ouders je Maagdenkind extra veel comfort, zodat hij wat steviger in zijn schoenen gaat staan.

Heb jij een Maagd in huis? En herken je dit? Of juist helemaal niet? Let us know! 

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.