Sterrenbeeld Ram: dit zegt het over je kind

door Wendy

Is jouw kind geboren tussen 21 maart en 20 april? Dan is zijn sterrenbeeld Ram. Maar wat betekent dat nou eigenlijk?

Eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Moedig, veerkrachtig en enthousiast zijn maar enkele eigenschappen van je Ram-kindje. Rammen hebben een eigen willetje, zijn graag de baas en maken dingen helder. Als je kind iets in zijn hoofd heeft, moet het gebeuren. En snel ook. Gebeurt dat niet? Dan (d)ramt je kind erop los. Yep, de Ram is een vuurteken en je kind ontvlamt als hij niet krijgt wat hij wil.

Duidelijk en eerlijk

Kinderen met het sterrenbeeld Ram maken dingen graag helder, maar willen zelf ook goed weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk zijn duidelijke regels voor elk kind (en ouder) fijn, maar de geboren leider Ram heeft er nog wat extra behoefte aan. Zeg ook niet zomaar ‘nee’ tegen hem maar leg hem uit waarom je iets doet. Zo voorkom je een hoop frustratie. En, Rammen staan bekend om hun intelligentie en begrip, hoe klein ze zijn, ze snappen meer dan je denkt. Praten en uitleggen dus. Zo leer je hem gelijk om geduldig te luisteren, want ook dat is nogal een dingetje voor de Ram.

Vallen en opstaan

Een Ram is graag bezig en moet zijn energie kwijt. Heel fijn dus dat het lenteweer er eindelijk aankomt, kan hij weer lekker buitenspelen en ravotten met vrienden. Kinderen met het sterrenbeeld Ram durven veel en zijn moedig. Als hij met zijn vriendjes over een gevaarlijke hoge muur wil klimmen, dan kan je er vanuit gaan dat de Ram al bovenaan staat als de anderen nog staan te twijfelen. Hartstikke stoer dat je kind zoveel durft, maar als ouder is het minder leuk als je je kleine Rammetje moet troosten na zijn zoveelste ongelukje.

Buitenwereld

De Ram is vaak behoorlijk met zichzelf bezig. De buitenwereld en behoeften van anderen ziet hij niet snel. Maar omdat hij goed zijn ideeën en wensen weet te verkopen, krijgt hij ook veel voor elkaar. Probeer hem te leren om sociaal te zijn. Op zijn beurt wachten, luisteren naar wat anderen willen, wijs hem ook op verantwoordelijkheden en leer hem om te gaan met teleurstellingen. Misschien is hij het in eerste instantie niet met je eens, maar de enthousiaste Ram zal er ook niet lang sip over blijven. En dat enthousiasme is misschien wel de leukste eigenschap van je Ram.

 

Herken jij jouw kind hierin? Laat het ons weten in de comments.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

 

Het is het jaar van de hond, wat betekent dat voor jou?

Dit zegt de geboortedag over jouw kind

 

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Of het geschreven is over mijn zoon Jayden (7 jaar) !!! Precies zijn gebruiksaanwijzing
    😊😅😂

    1. Hoi Mickey! Wat leuk om te lezen! Grappig dat Jayden zijn sterrenbeeld zo goed klopt.

  2. Sterrenbeeld stier: dit zegt het over je kind - kleertjes.com magazine- 09-05-2018 om 09:33

    […] Sterrenbeeld ram: dit zegt het over je kind […]

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.