Sterrenbeeld Schorpioen? Dit zegt het over je kind

door Maroucha

Kwetsbaar

Hoewel deze kinderen een ongelooflijke kracht en hartstocht opbrengen voor dingen die ze interessant vinden, zijn ze wel snel teleurgesteld en gekwetst. Ze kunnen plotseling zonder aanleiding ineens uitbarsten in tranen en kunnen vaak hun ongenoegen duidelijk kenbaar te maken. Maar een Schorpioen beleeft vooral zijn eigen zwakheden bijzonder sterk, uit angst pijn gedaan te worden. Een Schorpioen trekt zich dan snel terug en observeert de omgeving dan het liefst vanaf de achtergrond. Herkenbaar? 😉
Een Schorpioen voelt misschien wat angstig aan, maar als je hem in zijn waarde laat en met veel begrip en rust benadert, zal hij je nooit los laten.
Een verbod is voor kleine Schorpioentjes een echte uitdaging, dat maakt iets pas écht interessant. Vaste regels worden alleen geaccepteerd als de reden erachter te begrijpen is en voor de Schorpioen ook echt zinnig is. Ze zijn dan ook vaak wat zwart-wit georiënteerd. Het is of goed of slecht. Ja of Nee. Lees: lang leve de discussies. 🙂

Gevoelige perfectionist

Een Schorpioen is dan ook perfectionistisch van aard, ze leggen met name de lat voor zichzelf erg hoog. Ouders van een Schorpioentje moeten daarom duidelijk laten zien dat zwakheden bij het leven horen en geen enkel mens perfect hoeft te zijn om geliefd te worden. En hen meegeven dat elk einde, ook tegelijk een nieuw begin is. Ze moeten leren bepaalde zaken af te sluiten en los te laten, zodat ze weer open kunnen staan voor iets nieuws. Kortom, goede begeleiding van een Schorpioenkind is key.

Heb jij een kind met het sterrenbeeld Schorpioen of ben je zelf een Schorpioen? Klopt het een beetje of slaat deze beschrijving de plank volledig mis? Let us know in the comments!

Nog even verder lezen?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.