Sterrenbeeld Steenbok? Dit zegt het over je kind

door Wendy

Mag jouw kind tussen 22 december en 19 januari zijn verjaardagskaarsjes uitblazen? Gefeliciteerd met jouw Steenbok! Wat betekent het sterrenbeeld nou eigenlijk voor het karakter van je kind?

Zoet spelen

De meeste Steenbokken zijn rustig en kunnen hele dagen zoet zijn met hun speelgoed. Jouw Steenbok-kind vermaakt zich prima in zijn eentje, maar is ook een gezellige vriend die graag grapjes maakt. Als een kind geen zin heeft om met de jouwe te spelen, is het troosten geblazen. Steenbokjes zijn gevoelig en een afwijzing kan hard aankomen. De meeste kinderen die onder dit sterrenbeeld worden geboren zijn al vroeg wijs. Dat is handig in dit soort situaties. Zelfs een ukkie kan je al uitleggen dat zijn vriend ook weleens met een ander kind wil spelen.

Sterke wil

Steenbokken hebben een sterke wil en zijn vastbesloten. Lukt hem iets niet of krijgt hij zijn zin niet? Dan is hij niet blij en dat laat hij weten ook. Hij zal niet zo snel in woede uitbarsten, maar zijn gezicht en houding speelt boekdelen. Zeker als je nee zegt tegen iets dat belangrijk voor hem is. Bereid je dan maar voor op een discussie met je kleintje. Een Steenbok is gevoelig voor autoriteit, maar als hij zeker is van zijn gelijk, doet hij er alles aan om jou te overtuigen. Omdat Steenbokken scherp zijn, zal je verbaasd zijn over de argumenten die hij aandraagt. Jouw Steenbok weet wat hij wil en om dat zo snel en goed mogelijk te bereiken, gaat hij efficiënt te werk. Daar zal hij zijn hele leven profijt van hebben.

Holy grail

Steenbokjes houden van structuur, duidelijke regels en zijn serieus. Rust, regelmaat en reinheid wordt vaak gezien als de holy grail als het om opvoeden gaat en bij Steenbokjes maak je het jezelf écht gemakkelijker door schema’s en structuur aan te houden. Het is een houvast voor jouw Steenbok. Dat ze serieus en gedreven zijn, wordt op school al snel duidelijk. Ze willen de beste versie van zichzelf zijn. Maar die ambitie kan ook een valkuil zijn, leg dus liever niet teveel nadruk op verantwoordelijkheid en laat je kind vooral kind zijn.

Herken jij jouw Steenbok hierin? Laat het ons weten in de comments…

Wil je meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant:

 

 

 

Vertel 't ons 4 reacties

 1. Fiona Wunderink- 22-12-2018 om 13:30

  Ik heb 2 steenbokjes en voor allebei klopt het hele plaatje zo grappig om te lezen!!

  1. Wendy van Dalen- 24-12-2018 om 09:28

   Blijft bijzonder, hoeveel een sterrenbeeld kan vertellen over een karakter. Ik heb hetzelfde met mijn Steenbokje thuis. Gefeliciteerd met jouw 2 Steenbokjes! ^ Wendy

 2. Ik zelf ben een steenbok mijn dochtertje ook en mijn vader ook en het plaatje klopt ook bij ons alle 3.

  1. Wendy van Dalen- 24-12-2018 om 09:27

   Wat leuk om te lezen Miranda! En wat een gezellige maand voor jullie, gefeliciteerd allemaal! ^ Wendy

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.