Sterrenbeeld tweelingen: dit zegt het over je kind

door Wendy

Is je kind jarig tussen 21 mei en 20 juni? Dan is zijn sterrenbeeld tweelingen. Wij zochten uit wat dit zegt over het karakter van jouw kleine tweelingen.

Ontdekkingsreis

Vrolijk, nieuwsgierig en enthousiast, je hebt een gezellige huisgenoot met een tweelingen-kind. Ze kunnen uren kletsen omdat ze overal alles van willen weten. Bereid je dus voor op veel vragen en uitleggen. Dat nieuwsgierige betekent ook dat hij van alles kan gaan proberen en gerust van je wegloopt als iets zijn aandacht trekt. Hij wil ontdekken.

Nieuwsgierig

Tweelingen slurpen informatie op. Maar pas op met een teveel aan informatie en impulsen, want daardoor kan je kind geïrriteerd raken. Overprikkel hem daarom niet door teveel aan te bieden maar laat hem zich juist concentreren op één ding. Daar heeft hij later profijt van als hij zich op school moet concentreren. Omdat hij veel wil weten en zich kan verliezen in een onderwerp, is het slim om hem na een tijdje iets anders te laten doen. Hup dus, naar buiten of met vrienden spelen.

Sociale vlinders

Ze worden ook wel sociale vlinders genoemd, om speelkameraadjes zit je tweelingen niet verlegen. Hij heeft vast niet één maar meerdere vaste vrienden en probeert met allemaal een even goede band op te bouwen. Een vriend die ze teveel wil claimen, heeft het nakijken. Tweelingen hebben ruimte en vrijheid nodig.

Snel afgeleid

Je tweeling is enthousiast en speels maar is ook snel afgeleid. Het zal op school misschien lijken alsof hij niet ijverig is, maar hij wil steeds nieuwe impulsen en aan iets nieuws beginnen. Als hij ergens echt geïnteresseerd en gepassioneerd over is, kan hij zich goed focussen. Maar op andere dingen; not so much. Dat hij snel afgeleid is, mag je trouwens soms best als een voordeel zien. Als hij iets doet wat niet mag of een woedeaanval heeft, trek je je zijn aandacht snel naar ander onderwerp. Handig!

Kei in communicatie

Je tweeling-kind is leergierig, pienter, alert en hij leert snel. Zelfs als het voor een saaie schoolopdracht is. Dan voert hij zijn leertempo op, want hij heeft wel wat beters te doen natuurlijk. Ook hebben de gezellige allemansvrienden vaak een goed gevoel voor humor en zijn creatief en een kei in communicatie.

 

Is jouw kind een tweelingen en herken je hem in deze beschrijving? Laat het ons weten in de comments.

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Heel herkenbaar bij mijn 10 maanden oude meisje. Ze kletst de oren van je hoofd, op haar manier, is onwijs nieuwsgierig en inderdaad snel af te leiden als ze boos is :).

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.