Sterrenbeeld Vissen? Dit zegt het over je kind

door Maroucha

Heb jij een mini die geboren is tussen 19 februari en 20 maart? Dan is het sterrenbeeld van jouw kleintje Vissen. Nieuwsgierig welke invloed de stand van de maan en sterren op het karakter van jouw kleine visje hebben? Lees dan nog even verder!

Fantasy world

Kindjes met het sterrenbeeld Vissen zijn vaak geboren toneelspelers en leven graag een beetje in hun eigen sprookjeswereld. Met hun lieve lach en gebaartjes én een prachtig schouwspel winden ze je al snel om hun vinger. En dat komt hen maar wat goed uit, want een Vissenkindje heeft vaak een beetje moeite met regels. Regeltjes zijn niet leuk, die verstoren en belemmeren natuurlijk zijn fantasie! Een Vis heeft dan ook zelf graag de regie, dat merk je vast ook wel eens bij jouw Vissenkindje. Bepaald hij graag zelf wanneer hij wel of niet wilt eten? Of laat het weten als hij absoluut nog niet naar bed wilt? Dat komt omdat een Vissenkind heel makkelijk het dag en nacht ritme kan omdraaien. Fijn zo’n wijsneus, maar voor papa en mama iets minder. 😉

Gelukkig zal een Vissenkindje niet gauw gillend gaan stampvoeten om zijn zin te krijgen, maar als geboren toneelspeler heeft hij meerdere maniertjes om zijn doel te bereiken. Ga er daarom niet te hard tegen in maar probeer jullie schema en regels wat meer aan te passen aan zijn regelmaat en behoefte, om zo toch nog zelf een beetje de touwtjes in handen te houden.

Als een Vis in het water

Een kindje met het sterrenbeeld Vissen is van nature niet altijd zeker van zijn of haar kunnen. Een Vis heeft soms net wat extra liefde, aanmoediging en bevestiging nodig.  Je hoeft als moeder natuurlijk niet 24/7 juichend aan zijn zijde te staan 🙂 , maar met wat extra aandacht en waardering voelt jouw mini zich al snel weer als een Vis in het water.
Juist omdat een Vissenkindje ook van tijd tot tijd even de behoefte heeft om alleen te zijn. Lekker even een momentje van rust, zodat zijn fantasie en geest de ruimte krijgen om vrij te kunnen zwemmen. En zeg nou eerlijk, als moeder kan je je die behoefte vast héél goed voorstellen. 😉
Behoed jouw Vissenkindje dan ook voor de momenten waar te weinig ruimte is voor rust. De meeste Vissen kunnen namelijk moeilijk ‘Nee’ zeggen, waardoor ze zich dan terugtrekken in hun eigen droomwereld. Met als resultaat; een verstrooid en ongeorganiseerd Visje die het alledaagse leven probeert te ontvluchten.

Love is all around

Vissenkindjes houden ontzettend van het leven en zijn echte knuffelkonten! Ze voelen veel liefde voor alle levende wezens om hen heen en willen die liefde dan ook met iedereen delen. Pas als ouders zijnde op dat je deze gevoelige kant niet kwetst. Dan voelt een Vis zich niet gesteund en dat is nou net wat ze zo nodig hebben. Neem jouw kleine Visje daarom lekker vaak mee de natuur in, daar krijgt hij energie van! Ga bijvoorbeeld wandelen in het park, uitwaaien en spelen op het strand of gewoon lekker laten aanmodderen in de tuin. De lente staat voor de deur, dus dat komt mooi uit voor jouw Vis! 😉

Heeft jouw kindje ook het sterrenbeeld Vissen en herken jij jouw Visje hierin? Wij horen het graag, laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.