Sterrenbeeld Waterman? Dit zegt het over je kind

door Wendy

Mag jouw mini tussen 20 januari en 18 februari verjaardagskaarsjes uitblazen? Dan is het sterrenbeeld Waterman. Wat zegt dat eigenlijk over het karakter?

Watermannen houden niet van sleur en zijn dol op alles wat nieuw en anders is. Leg je jouw kind te veel regels of structuur op? Daar worden ze kriegelig en tegendraads van. Avontuur, dat is wat ze willen. Ga – tot op zekere hoogte – mee in hun ritme en geef je kind vooral ook afwisselend speelgoed zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

Technisch en gadgets

Speelgoed uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, dorpjes en voertuigen maken van DUPLO of LEGO en met de poppetjes spelen; de Waterman houdt zichzelf wel bezig. Technisch speelgoed is favoriet en heb je een ouder kind? Dan is er een grote kans dat hij fan is van gadgets en computerspelletjes.

Overtuigingskracht

Als je kind iets wil, moet het gebeuren ook. Watermannen weten precies wat ze willen en weten jou ook te overtuigen. Ze kunnen goed verwoorden wat ze bedoelen en schakelen snel. Dat zie je ook als ze met vriendjes of vriendinnetjes spelen. Als ze geloven dat het een goed idee is, zullen ze hun best doen om hun vriendjes van zijn gelijk te overtuigen. Maar een Waterman is ook eerlijk, als ze inzien dat de ander gelijk heeft, veranderen ze zonder morren hun plan.

Lieve vriend

Ze helpen anderen graag en hebben vriendjes in overvloed. Niet zo gek ook, want Watermannen zijn lieve en trouwe vrienden en hebben een goed gevoel voor humor. Door hun snelle denken komen ze vaak grappig uit de hoek. Als een vriend(in) te veel verwacht of eist, gaat de Waterman ervandoor. Ze zijn vooral op zoek naar gelijkgestemden, kinderen met dezelfde interesses. Ook zijn ze vaak vriendjes met kinderen van hun sportvereniging of club.

Knuffelkont

Misschien vind je jouw Waterman soms wat koeltjes overkomen. Hij is geen pleaser en wil onafhankelijk zijn. Als jij een knuffel wil, maar hij niet in de mood is, ga je hem echt niet krijgen. Daar staat wel tegenover dat je zomaar ineens een dikke kus of knuffel krijgt op momenten dat je het niet verwacht. Smelt…

Heb jij een Waterman thuis en herken je hem of haar in deze beschrijving? Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.