Tips en tricks: hoe houd je je kleding mooi?

door Wendy

Het zal je niet verbazen, bij kleertjes.com houden we van kinderkleding! De leukste kinderoutfits wil je zo lang mogelijk mooi houden. Hoe je dat doet? Door onze 11 gouden onderhoudsgeboden te volgen. Wat trek je ze morgen aan? Mooie kleding natuurlijk!

 1. Sorteer de kleding en scheid donker van licht gekleurd wasgoed als je gaat wassen. Zo voorkom je roze sokken die wit waren tot ze gewassen werden met een rood shirt. Ai!
 2. Delicate stoffen was je bij elkaar, op een speciaal programma.
 3. Check voordat je gaat wassen of de zakken leeg zijn en er geen klein spul zoals LEGOblokjes en steentjes in achter is gebleven. Dat kan je wasgoed en de wasmachine flink beschadigen. Beugelbeha’s kan je het beste in een waszakje wassen om schade te voorkomen.
 4. Was je kleding binnenstebuiten, zo blijft de kleur het mooiste. Droog je je was buiten of achter een raam? Hang het dan ook binnenstebuiten op om te voorkomen dat het verkleurt door de zon.
 5. Keer je kleding ook binnenstebuiten als je gaat strijken. De hitte van de strijkbout kan donkere stoffen laten glanzen en opdrukken en pailletten stukmaken. Opdrukken mag je nooit strijken. Ook al strijk je binnenstebuiten, let nog steeds goed op als je over de opdruk strijkt.
 6. Schud het wasgoed goed uit, voordat je het ophangt. Zo krijgt het wasgoed zijn oorspronkelijke vorm terug en het scheelt kreukels.
 7. Hang de schone was niet op aan wasknijpers als je het laat drogen, die knijpers geven een afdruk aan het kledingstuk.
 8. Gebruik geen wasverzachter als je jeans wast, niet alle denim en afwerkingen kan ertegen.
 9. Stop stretch jeans niet in de droger. De hoge temperatuur kan elastaan vezels samensmelten en zo verliest de broek zijn elasticiteit. Is de stretch jeans te groot en wil je hem laten krimpen in de droger? Doe maar niet, want na een half uur dragen, is de oude vorm van de broek weer terug maar de elasticiteit verloren. Wil.je.niet.
 10. Hang kleding van zware stoffen zoals wol niet in je kast op aan een kledinghanger. De zwaarte rekt de stof uit.
 11. Ook kledingstukken met zware versieringen, zoals pailletten of kraaltjes kan je beter losjes opvouwen in plaats van ophangen aan een hanger. Ook dan kan de zwaarte van de versieringen de stof uitrekken.

Wist je dat…

Je nieuwe items het beste een nachtje in een emmer met ijskoud water kan leggen? Dat voorkomt het krimpen en het afgeven van kleur als je het voor het eerst wast.

Heb jij nog meer gouden tips om kleding zo lang mogelijk mooi te houden? Alle tips zijn welkom! We lezen ze graag in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.