Geslaagd dagje uit: 7 voorbereidingstips

door Gastblogger

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt voor bijna alles. Zo ook voor een geslaagd dagje uit met de kids! Hier vind je 7 tips om optimaal voorbereid aan jullie gezellige dagje uit te beginnen.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 1: Iedereen draagt zijn steentje bij

Met zijn allen in de auto. Dat begint vaak goed. Maar na een poosje begint er iemand te mokken en voor je het weet is de gezellige stemming ineens thuis gebleven. Vertel de kinderen wat je van tevoren verwacht en zorg dat iedereen een steentje bijdraagt – dus ook aan de sfeer. Ontstaat er toch ruzie op de achterbank? Kijk wat goed gaat en benoem dat – dan leg je daar de nadruk op.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 2: Optimale voorbereiding

We kunnen en willen steeds meer van tevoren weten. Bij veel pretparken en dierentuinen kun je online zien welke drukte ze voorspellen en vaak ook al kaartjes kopen. Kun je mooi doorlopen bij de kassa ūüôā En voor een optimale voorbereiding check je ook nog even de – verwachte – verkeersdrukte op je route.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 3: Ongelukje? Geen probleem!

Als je er in ieder geval vanuit gaat dat er iemand vies wordt, dan zit je goed. Zorg voor snoeten- en billenpoetsers en neem ook een reservesetje kleding mee, dan maken ze jou niet gek. Zorg ook voor een EHBO-setje, want ook insecten en ongelukjes in de speeltuin zijn geen reden om de dag te laten verpesten.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 4: Liefde gaat door de maag

Tegenwoordig is ‘hangry’¬†een bestaand woord, een combinatie van¬†angry¬†en¬†hungry.¬†En dat is niet voor niets. Zorg dat je, ook onderweg, genoeg eten en drinken hebt. Water, fruit, broodjes, etc. En met een koeltasje heb je ook gedurende de dag nog lekker fris water. Voor kleine kinderen kan een gevulde melkpoedertoren, een thermoskan met heet water en/of een tuitbeker ook handig zijn.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 5: Ontdoe kinderen van hun magische krachten

Kinderen hebben magische krachten… Ze kunnen namelijk heel goed ineens verdwijnen. Doe je kind opvallende kleren aan zodat hij/zij makkelijk te herkennen is tussen andere mensen. En in het onfortuinlijke geval dat je kind zijn¬†magic powers¬†terug vindt, is een polsbandje met jullie telefoonnummer erop een gouden uitkomst. Zo kun je sneller met elkaar herenigd worden.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstipsTip 6: Check het weer

Hoewel we best veel mooie dagen kennen in ons pittoreske landje, weet je eigenlijk nooit zeker wat voor weer het wordt. Check daarom altijd voor vertrek nog heel even buienradar. Kun je toch nog een poncho of paraplu in je tas gooien. Wordt het echt baggerweer? Dan is wellicht een binnenuitje een goed idee.

Geslaagd dagje uit: 7 x voorbereidingstips    Tip 7: Wees vriendelijk voor je portemonnee

Een dagje uit hoeft niet duur te zijn. Het zijn vaak de limonades op het terras voor de apenrots, het ijsje bij de middagshow of het patatje tussen de middag dat die jou onnodig extra geld kosten. Wees aardig voor je portemonee en neem zelf lekkere dingen mee.

Wat is voor jouw essentieel in de voorbereiding van een geslaagd dagje uit? Staat die tip hier al tussen of hebben we iets finaal over het hoofd gezien? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw tip voor een optimale voorbereiding!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.