Tips om jouw kind te vermaken tijdens de herfstvakantie

door Tessa

Hebben jouw kids al herfstvakantie? Voor de eerste regio in ons land is de vakantie al in volle gang én de rest van het land kan vanaf dit weekend genieten van een week vrij. Tijd om even tot rust te komen van de drukke schoolweken en sociale activiteiten. Films kijken, middagjes knutselen en héél veel spelletjes spelen, tijdens deze week heb je genoeg tijd om samen leuke dingen te ondernemen. En wellicht dat jullie nog een uitje hebben ergens in de week. In deze blog zetten we de leukste binnen- en buitenactiviteiten op een rij! Lees je mee?

Film kijken

Ondanks de prachtige herfstdagen van afgelopen week lijkt het weer tijdens de vakantie toch echt om te slaan. En dat vinden we stiekem helemaal niet zo erg toch? Plof een middag op de bank en geniet van een lazy day met de kids. Pyjama’s tot in de middag aan, zacht dekentje erbij en laat die filmmarathon maar beginnen!

Mochten jullie een middagje weg willen en graag een film in de bioscoop willen zien, dan is One Planet Dome in Den Haag een echte aanrader. Hier hebben ze het grootste scherm van Nederland en het voelt net alsof je zelf onderdeel bent van de speelfilm. Hoe gaaf is dat?

Autospeurtocht

Soms is het ook gewoon leuk om een uurtje rond te gaan rijden met de auto. Nog leuker is het om er een speurtocht van te maken. Houden jouw kids namelijk ook zo van avontuur en spanning? Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden en je zal merken dat je weer allemaal nieuwe dingen ziet. Op zoek naar een leerzaam en ontspannend uitje in de eigen omgeving? Dan mag dit natuurlijk echt niet missen in de vakantie! Voordeel: dit uitje kan op elk moment van de dag.

Bezoek een kasteel

Het Muiderslot, Kasteel Ammersoyen, Kasteel Huis Bergh of Slot Loevestein, hebben jullie weleens een kasteel bezocht? In de herfstvakantie is dit een perfect uitje voor jong en oud. Tijdens het rondlopen wanen jullie je in de middeleeuwen en de 17e eeuw. Van harnassen en zwaarden tot meubels en schilderijen, zeker weten dat jullie niet snel uitgekeken zijn!

Knutselen

Tussen de buien door is het hartstikke fijn om even een frisse neus te halen. Zo kan je met de auto naar het bos, maar het is ook al lekker om in eigen omgeving een rondje te lopen of fietsen. Het leuke is, nu de herfst al begonnen is, zijn er weer genoeg eikeltjes en gekleurde blaadjes te vinden. Hoe leuk is het om hier vervolgens mee te gaan knutselen? Zo kan je bijvoorbeeld een herfstkrans maken, maar ook aan de slag gaan met het beschilderen van blaadjes en kastanjes. Plezier gegarandeerd!

Bakken

Bakken is leuk! En al helemaal als het buiten de hele dag regent. Gaan jullie voor een vers brood, lekkere muffins of een hele taart? Zo vind je in deze blog alvast echte herfsttraktaties! Niet alleen heel leuk om te maken, maar ook nog eens heel lekker. Niet allemaal tegelijkertijd opeten he!? 😉

Modeshow met kleding uit eigen kledingkast

Vinden jullie het ook lekker om een dagje thuis te zijn tijdens de vakantie? Dan is het leuk om een modeshow te houden. Haal de kledingkast van jouw kinderen leeg en laat ze zelf een complete outfit bij elkaar mixen. Grote kans dat jullie ergens nog een rode sjaal of rood papier hebben liggen, perfect als rode loper. Aan het einde van de dag kunnen jullie meteen de kledingkast weer netjes inruimen. Zij blij, jij blij!

Naast deze activiteiten is het altijd leuk om de kinderboerderij te bezoeken, een rondje te fietsen met de kids (mocht het weer dit nog toelaten), een hut te bouwen in huis of om samen oude foto’s terug te kijken en om mooie momenten op te halen…

Waar gaat jouw kind van stralen tijdens deze vakantie?  Zijn jullie het liefst de hele vakantie thuis of ondernemen jullie ook dingen buitenshuis? Laat het ons weten in de comments!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.