Tips om jouw kleintje door de warme dagen te helpen

door Lidian

Afgelopen dagen was het erg warm. Van 32 graden met volle zon overdag tot extreem plakkerige en slapeloze nachten. Hoe hebben jullie de warme dagen volgehouden? Wij hebben een paar tips voor jullie op een rijtje gezet, zodat je jouw kleintje ook door de aankomende warme dagen heen kan helpen. Let’s cool down!

8 tips om de warme zomerdagen door te komen

#1 Aeromoov
Als je dit nog niet kent, dan mis je echt wat! Aeromoov is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw kleine hummeltje niet gaat zweten of oververhit raakt. Het zorgt ervoor dat de luchtcirculatie wordt gereguleerd onder jouw kindje, wanneer hij in het autostoeltje, de buggy of bijvoorbeeld de Maxi-Cosi meegenomen wordt. Zo kan je weer gezellig en op een fijne manier op pad met jouw kleintje. Je shopt ‘m hier!

#2 Nat washandje voor afkoeling
Is het warm weer en daardoor voor jouw kleintje ook veels te warm? Zorg ervoor dat je een koud washandje een paar minuutjes op het hoofdje van jouw mini legt, ga daarna ook even over de armpjes en beentjes. Je kan er ook voor kiezen om een klein badje in de tuin te zetten en dan jouw kleine even te laten badderen! Zo’n leuk zwembadje voor jouw baby scoor je hier.

#3 Voorkom uitdroging, zorg voor voldoende vocht
Zorg ervoor dat je jouw kind genoeg laat drinken tijdens deze warme dagen. Belangrijk dat je de symptomen van uitdrogingsverschijnselen in de gaten houdt. Dit is waar je op moet letten:

  • een snelle ademhaling
  • rood gezicht
  • rusteloosheid
  • droge lipjes en een droog mondje
  • een stug huidje
  • is jouw kindje ziek? Let dan goed op, want met bijvoorbeeld diarree droogt jouw kindje ook nog eens een stukje sneller uit dan normaal!

Geef je borstvoeding? Hoe meer borstvoeding je geeft, hoe meer water jij zelf moet drinken. Je verliest namelijk veel vocht tijdens deze warme dagen. Vergeet dus niet genoeg te drinken mommies 😉

#4 Bescherming tegen de zon
De warmte van de zon kan fijn zijn maar ook heel gevaarlijk. Het is dan ook ten alle tijden erg belangrijk dat jij en jouw kindje goed beschermd zijn tegen de zon! Kleine baby’s hebben weinig pigment op hun huidje zitten waardoor de uv-stralen niet goed tegen gehouden kunnen worden. Ga dus niet te veel in de zon met jouw baby. Wil je toch naar buiten? Zorg dan dat je samen in de schaduw gaat zitten! Gebruik voor kids altijd een goed anti-zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor, ook als ze in de schaduw spelen of zitten. Ga je op vakantie of geniet je van de zon in eigen land? Bekijk dan eens uv-werende kleding, als T-shirts en badkleding. Je shopt het hier!

#5 Luchtige outfit
Pas de kleding van jouw kleintje aan naar het weer. Is het warm? Kies voor een luchtige outfit, het liefst kleding van katoen!

#6 Houd je huis koel
Het is buiten al warm genoeg, wat betekent dat het fijn zou zijn wanneer het binnen toch een stukje koeler is dan buiten. Zorg ervoor dat je jouw huis koel houdt tijdens deze hittegolf. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Maak ijsklontjes met zout erin, stop deze in een metalen bak en zet het voor de ventilator. Zo zorg je ervoor dat er koele lucht door jouw huis wordt geblazen. Laat overdag alle gordijnen en alle ramen dicht, zo voorkom je dat de warme lucht jouw huis binnentreedt. Wil je toch wat frisse lucht? Kies er dan voor om ’s nachts de ramen tegen elkaar open te zetten zodat het kan doorwaaien.

#7 Let op de lichaamstemperatuur van jouw kleintje
Op de warme dagen is het erg belangrijk om je kleintje goed in de gaten te houden. Leg dan ook regelmatig over de dag heen de achterkant van jouw hand in de nek van jouw mini, om de temperatuur aan te voelen. Voelt dit erg warm en zweterig aan? Dan heeft jouw kind het echt té warm! Ook kunnen kids last krijgen van warmte-uitslag, dit zijn rode bultjes op het huidje. De bultjes jeuken of irriteren niet wanneer de huid weer afgekoeld raakt. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken, want de bultjes verdwijnen vanzelf weer na een dag of drie! 😉

#8 Gebruik een hydrofiele doek tegen het plakken
Wanneer je jouw kleine op de arm hebt of wilt voeden, kan dit nogal een warme bedoeling worden. Om ervoor te zorgen dat jouw kleintje niet volledig tegen je aanplakt tijdens deze tropische temperaturen, kun je ervoor kiezen om een hydrofiele doek tussen jullie in te leggen!

Hoe overleven jullie de warme dagen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.