Tips om samen te sporten met je kind

door Lidian

De sportscholen zijn helaas nog gesloten, alhoewel een aantal het sporten in de buitenlucht voortzetten…. Aangezien vanaf nu iedereen mag buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Deze afstand geldt niet voor kids t/m 12 jaar. Door het vele binnen zitten en het thuiswerken zijn de spieren toch weer wat verslapt en is het toch wel weer tijd voor een beetje beweging! Het is namelijk niet de bedoeling dat wij ouders ondertussen stijf worden… en ja, dus ook nog gewoon naar de afstandsbediening kunnen reiken (zonder verkrampte spieren) wanneer onze kids vragen om een andere zender op te zetten. Been there, done that… en ik kan je vertellen dat is geen pretje. Dus voor alle parents out there, laten we eens lekker gaan bewegen! En wat is er nu leuker dan dit samen met je kind te doen?! Trek de sportkleding maar vast aan!

Let’s go!

 1. Baby-biceps-training
  Als ouder weet je hoe dan ook hoe je ‘vliegtuigje’ speelt samen met je kind. Dit heb je waarschijnlijk al honderd keer gedaan (als het niet meer is haha). Goed om te weten is dat dit dus ook heel erg goed is voor jouw armen! Dat klinkt als muziek in de oren, of niet dan?! 😉 Wat moet je doen? Ga op je rug liggen met je kleintje op je buik, til hem op en laat hem voorzichtig weer zakken. Doe dit een aantal keer! Niet alleen leuk voor jouw kleintje, maar ook nog eens enorm goed voor jouw biceps & triceps.
 2. Samen is leuker
  Een rondje door het park? Dat kan je ook gezellig samen doen! Kies ervoor om te gaan joggen achter de kinderwagen. Is jouw kind al iets ouder? Ga dan samen een stuk wandelen, til eventueel je kind op en stap af en toe ietsje door. Of ga een heerlijk stuk fietsen en geniet saampjes van de buitenlucht, een frisse neus is altijd een goed idee!
 3. Kiekeboe!
  Yes, dit is ook een hele leuke oefening! Ga met je rug op de grond liggen en trek je knieën op, zet jouw kleintje op je buik en laat hem met zijn rug tegen jouw bovenbenen rusten. Kom maar door met die abs! Elke keer als jij een stukje omhoog komt zeg je “kiekeboe” of geef je voorzichtig een kusje! Heb je een wat ouder kindje? Ga op je rug liggen en probeer jouw kind op je knieën te laten balanceren. Gegarandeerd pret én een goede work-out!
 4. Touwtje springen
  Lekker in de tuin of gewoon binnen (als daar ruimte voor is), pak voor beiden een springtouw erbij. Met springtouwen verbrand je in een korte tijd enorm veel calorieën… is dat even fijn! 😉 Namelijk zo’n 0,14 calorieën per kilo, per minuut. WOW! Weeg jij ongeveer 70 kg? Spring dan 10 minuten lang, en dan verbrand je al zo’n 145 calorieën. Wil jij het zelf berekenen? Dat doe je hier!
 5. Klusjes, klusjes en nóg meer klusjes!
  Er zijn altijd genoeg klusjes te doen in en om het huis. Deze huishoudelijke klusjes zijn vaak al een hele work-out op zich. Wist je dat je met een aantal klusjes in en om het huis best een hoop calorieën verbrandt? Dat doe je bijvoorbeeld met de badkamer van top tot teen schoonmaken (ja… ook de vloer meenemen dus!). Je verbrandt hier wel zo’n 400 calorieën per uur mee. Neem de ramen dan ook maar gelijk eventjes mee, want daar verbrand je 300 calorieën per uur mee! Door samen deze huishoudelijke klusjes te doen, stimuleer je ook gelijk de ontwikkeling van jouw kind. Wel zo handig om te bekijken welke klusjes voor welke leeftijd geschikt zijn! 😉

Wat is jullie favoriete work-out samen? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.