Tips wat je als partner kan regelen voor de bevalling!

door Lidian

Het is bijna zo ver… de laatste zwangerschapsweken van je vrouw breken aan. Nog even en dan heb je jouw kleine wonder in je armen. De bevalling komt eraan en voordat deze plaatsvindt, moeten er nog een aantal dingen geregeld worden. Om het je vrouw iets gemakkelijker te maken, zijn er een aantal zaken die jij als partner voor de bevalling alvast kan regelen. Heb je nog geen idee wat je allemaal alvast kan regelen? Wij geven 10 tips waarmee het he-le-maal goedkomt! Zo kunnen jij en je vrouw met een gerust hart de bevalling ingaan wanneer het zo ver is.

Doe dit… doe dat!

Deze tips zullen je vast en zeker helpen. 😉

#1 Bereid je voor en lees je goed in!
Jullie wondertje, waar je beide 9 maanden op hebt gewacht, zal binnenkort in jullie armen liggen. Dat betekent dus… dat de bevalling eraan komt! Als je nog nooit een bevalling hebt meegemaakt, dan weet je niet precies hoe zoiets verloopt. Als partner heb je voor, tijdens en na de bevalling een belangrijke taak. Zo’n bevalling zal voor je vrouw namelijk een intense ervaring worden. Het is dan dus ook erg belangrijk dat jij, als partner, je goed inleest, weet wat je te wachten staat en wat jouw taken zijn. Zo kan je het ‘zwangerschapsboek voor mannen’ aanschaffen, waarin de toekomstige vader week tot week wordt bijgepraat over de ontwikkeling van de baby in de buik. Maar ook wordt er op een humoristische en duidelijke manier gepraat over hormonale veranderingen, bij de vriendin van de aanstaande papa. Je scoort het boek hier! Liever een ander boek? Lees dan eens het boek ‘The dad’. In dit boek wordt er een complete gids voor kinderonderhoud, kroostsurvival en partnermanagement gegeven. Benieuwd? Je shopt ‘m hier!

Kijk ook eens samen naar een beval cursus! Met zo’n cursus zorg je ervoor dat je straks tijdens de bevalling goed op elkaar bent ingespeeld. Heb je al eens van de ‘mannenproof cursus’ gehoord? Het is een eendaagse cursus waarbij de focus ligt op de bevalling, onder het genot van een biertje tijdens de lunch. Een korte en heldere cursus zonder horrorverhalen, zodat jullie goed voorbereid zijn! 😉

#2 No appointments this week
Zorg ervoor dat je in de week van de uitgerekende datum, geen belangrijke afspraken hebt staan. Moet je toch ergens zijn? Zorg dan dat je niet al te ver van huis bent. Mocht jouw vrouw bellen dat je eraan moet komen, dan hoef je in ieder geval niet veel kilometers te maken voordat je er bent. Kan je ook niet te laat zijn bij de bevalling van je kind! 😉

#3 Wees lief voor je vrouw!
Ze heeft waarschijnlijk al verschillende moodswings gehad die je hebt moeten doorstaan… slik het nog even en wees lief tegen je vrouw! 😉 Ze heeft een zware periode achter de rug en zo’n bevalling kan best wat stress met zich meebrengen. Wees lief en doe wat ze vraagt!

#4 Let’s stay in contact
Het nummer van de verloskundige is één van de eerste dingen die je in je eigen telefoon moet zetten! Zodra de weeën beginnen, is het jouw taak als partner om deze bij te houden. De weeën worden natuurlijk steeds heftiger, wat betekent dat jouw lief steeds minder aanspreekbaar wordt. Het is dus erg belangrijk dat je weet wanneer je contact moet opnemen met de verloskundige. Ook al is het midden in de nacht, schroom niet om te bellen!

#5 Erkenning van ongeboren vrucht
Ben je niet getrouwd met je partner? Maar jullie willen wel dat de baby de achternaam van de man krijgt? Dan is het van belang dat papa en mama tijdens de zwangerschap naar de gemeente gaan om de ongeboren vrucht te erkennen. Heb je dit niet tijdens de zwangerschap gedaan? Dan kan je het ook nog na de bevalling doen, bijvoorbeeld tijdens de geboorte aangifte. Maar… het wordt aangeraden om dit tijdens de zwangerschap al te regelen. Kan je die weer mooi van je to-do lijstje afvinken! 😉

#6 Begin op tijd aan de babykamer
De babykamer. Iedere vrouw wil zo snel mogelijk de babykamer kunnen stylen en in kunnen lopen. Zorg er dus voor dat alle meubels, de verlichting en alle babyspulletjes op tijd in huis zijn. Zodra de meubels in elkaar gezet zijn, kan voor mama het stylen van de kamer en het ophangen van de kleertjes in de kast beginnen!

#7 Kinderopvang
Een belangrijke tip die je niet mag vergeten, is om de kinderopvang aan het begin van de zwangerschap te regelen. Het is essentieel dat je dit aan het begin regelt omdat er vaak enorm lange wachtlijsten zijn voor kinderdagverblijven of bij gastouders. Kijk goed rond en informeer bij verschillende kinderopvangcentra of gastouders, kies er één of iemand waar jullie je beide goed bij voelen!

#8 Pak de vluchtkoffer in
HET BEGINT! Je helpt jouw zwangere vrouw naar de auto, pakt snel de vluchttas en trekt de deur achter je dicht. Op naar het ziekenhuis! Maar zit alles eigenlijk wel in de vluchttas die jij hebt klaargezet? Geen zorgen, want met deze checklist kom je een heel eind. Je leest ‘m hier!

#9 Een volgetankte auto doet wonderen
Gaat je vrouw bevallen in het ziekenhuis? Dan wil je onderweg niet stil komen te staan omdat je bent vergeten te tanken. Zorg er dus voor dat je een volgetankte auto hebt, dan ben je zo snel mogelijk op de plek van bestemming! 😉 Enne… als je dan toch bezig bent met de auto, installeer dan gelijk even het ISOFIX-autostoeltje. Hoe je dat moet doen, lees je hier.

#10 Push, push, push presents!
Push present, ook wel bekend als baargoud. Sommige vrouwen willen naast hun grootste beloning: hun newborn, een cadeau van de babydaddy voor de negen maanden zwangerschap en de bevalling. En die kan jij, als partner, vooraf natuurlijk alvast regelen! 😉 Wil je er wat meer over weten? Lees dan hier verder!

Ben je de partner van een mommy to be of ga je zelf binnenkort bevallen? Dan is dit misschien ook wat voor jou:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.