Trend alert: doodles

door Gastblogger

Je bent aan het vergaderen of telefoneren en terwijl je luistert naar de ander, krabbel je doelloos en onbewust wat tekeningetjes in je notebook. Herkenbaar? De naam voor deze tekeningetjes zijn ‘doodles‘. Doodles, wat? Een doodle (spreek uit als: doedel) is een tekeningetje gemaakt terwijl je met je gedachte ergens anders was en daarom bevatten doodles soms een verborgen boodschap. Misschien blijkt uit je doodles wel dat je de persoon aan de andere kant van de lijn het liefst er door had willen trekken of duiden je hartjes op een stille verliefdheid!

Trendy doodles print

Hoe dan ook, modeontwerpers vonden deze onbewuste krabbeltjes inspirerend en bedachten dat dit ook perfect materiaal was voor toffe prints. Zo zagen we de doodle prints opeens in de kids collecties voor het voorjaar terugkomen en we love it! Bij IKKS hangt een zomerse eighties vibe met een print van cassettebandjes, skateboards en zonnebrillen. Bij Molo waren de designers in de ban van Star Wars en schetsten zo een bups angstaanjagende aliens bij elkaar, en bij Replay verlangden de designers intens naar een mooie fles Chanel, maar liever nog een Chanel 2.55 tas. We get it!

We maakten een overzicht van de leukste tops met doodle print. Benieuwd wat jullie van deze gekke printjes vinden. Laat je een reactie achter? Ook leuk: laat je eigen geschetste hersenspinsel op een top afdrukken voor jouw fashion baby!

Dit is een trend van voorjaar 2015. Benieuwd naar de nieuwste trends? Kijk dan hier >

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.