Trucs die het leven voor ouders wat makkelijker maken

door Gastblogger

We zoeken elke dag naar manieren om ons leven een klein beetje makkelijker te maken. Met websites als Pinterest en de ontelbare moederblogs online is er een wereld voor ons open gegaan: de wereld van de lifehacks. Lifehacks zijn kleine trucjes om de dagelijkse bezigheden soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld een gat prikken in een pak sap zodat het regelmatig inschenkt, of een houten lepel bovenop een pan leggen om te zorgen dat hij niet overkookt. Natuurlijk zijn er ook zulke tips voor ouders!

Uit bed rollen

Heb je een kind die ’s nachts uit bed rolt? Dit kan een oplossing zijn! Ken je die schuimrubberen zwembad noodles? Stop een van de noodles onder het hoeslaken om een barrière te maken tussen het bed en de vloer. Waarschijnlijk rolt je kleintje dan niet meer zo dicht naar de rand van het bed.

Trucs /lifehacks die het leven voor ouders wat makkelijker maken

Wasmand in ’t bad

Geen centjes om te investeren in een badje of geen ruimte om weer iets extra’s op te bergen? Je kunt ook een wasmand in het bad zetten. Het water stroomt er doorheen, maar het is makkelijker voor je peuter om rechtop te blijven. Mooie bonus: de speeltjes drijven ook niet te ver weg!

Switch veters met elastiek

Dit is niet echt de beste optie als je kinderen moeten leren veters strikken, maar het scheelt wel een heleboel tijd. Als je de veters omruilt voor elastiek worden sneakers in een handomdraai instapschoenen en hoef jij nooit meer tien minuten te pielen met veters van een kind wat niet stil wil blijven staan.

Zomertip

Als je kids een waterijsje willen eten maar je hebt geen zin in al die plakkerige zooi: schuif een cakevormpje ondersteboven op het stokje. Zo heb je een perfect lekbakje en geen plakkerige vingers! Dit trucje werkt ook goed voor zoete drankjes in de zomer: dek een glas af met een cakevormpje en steek er een rietje doorheen. Geen beestjes meer in de glazen!

Trucs /lifehacks die het leven voor ouders wat makkelijker maken

Zeuren tijdens het boodschappen doen

Word jij ook helemaal gek van het gezeur van je kind om ‘cadeautjes’ in de winkel? Probeer dan eens voor te stellen om van al zijn wensen een foto van te maken en die naar Sinterklaas (of de kerstman, of ooms en tantes, etc.) te e-mailen als verlanglijstje. Het e-mailen maakt het een leuke activiteit én je hebt straks een heleboel cadeau-ideeën verzameld.

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete ‘lifehacks’! Leuk als je deze in de comments onder de blog met ons wil delen!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.