Uit- en thuisactiviteiten voor de herfstvakantie

door Gastblogger

De herfstvakantie dient zich weer aan: een week bijkomen van de eerste weken school. Even niet zoveel moeten, wel lekker relaxen en wellicht nog een uitje ergens in de week. Wij zetten een aantal leuke uit- en thuisactiviteiten voor je op een rij.

Lekker thuisblijven

Hoewel we soms het liefst al ons vrije dagen vol lijken te plannen, kan gewoon thuis een beetje aanrommelen ook heerlijk zijn. Even hoef je niets en kun je in principe tot 12.00 uur in je pyjama blijven hangen. Als je dan tijdens de middag toch iets wilt ondernemen, kun je wellicht zoiets gaan doen:

  • Maak een heel groot kunstwerk. Rollen oud behang of gewoon een groot wit tafelkleed: maak een zo groot mogelijk ‘speelveld’ en ga aan de slag met verf, stiften en potloden. Ook leuk: er zijn ook enorme kleurplaten waar je met zijn allen tegelijk aan kunt kleuren.
  • Bouw een fort in huis. Gebruik dozen, oude dekbedovertrekken, kussens en wat je nog meer kunt vinden om een fort te bouwen. Bij bijvoorbeeld de Media Markt kun je gratis enorme dozen ophalen. Handig om mee te bouwen en deze kun je ook nog mooi versieren met een (nog te bedenken) familiewapen.
  • Lekker foto’s kijken. Foto’s kijken van vakanties of van toen de kids klein waren is niet alleen leuk als de kids volwassen zijn. Haal die fotoboeken van zolder en kijk of je ook die glitterstenen, schelpjes en stokken die per se mee moesten kunt vinden.

Erop uit in de herfstvakantie!

Soms wil je echt even de deur uit. Dan is er in de herfstvakantie genoeg te beleven. We schreven al een keer een artikel met een leuk herfstuitje in elke provincie, maar zochten er nog een paar uitjes bij.

  • Cinekid Festival: Elk jaar vindt het Cinekid Festival plaats. Het grootste kindermediafestival ter wereld. Op bijna 40 locaties in Nederland en de Westergasfabriek in Amsterdam kunnen kinderen tussen de 3 en 14 films en televisieproducties bekijken of op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. Van Kleuterworkshop tot auditie doen bij het kindercastingbureau: voor iedereen is er iets leuks te doen!
  • LEGO World. Het grootste LEGO spektakel is in de Jaarbeurs in Utrecht van 17 oktober tot en met 23 oktober. Bekijk megagrote bouwwerken, bouw mee aan het allerlangste LEGOspoor of knutselen met je LEGO-friends. Psst… Hartstikke leuk natuurlijk voor kleine kids, maar ook aan de grote fans is gedacht. Bouw mee aan filmiconen, doe inspiratie op bij de bouwwerken van AFOL’s (Adult Fans Of LEGO) of leer coderen.
  • Oktober kindermaand. In Drenthe, Groningen en Friesland is het de hele maand oktober kindermaand. Gratis naar het museum, het theater of de dansschool? Dat kan. De hele maand – dus ook in de herfstvakantie – zijn er leuke workshops, spannende speurtochten en heel veel vrolijke voorstellingen. Bekijk de website voor het hele programma.

Hoe plan jij je herfstvakantie is? Rommelen jullie het liefst de hele vakantie thuis, ga je veel de hort op of zoek je de combinatie op? En wat zijn jouw herfstvakantietips? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk:

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.