Vaderdag cadeautje maken

door Gastblogger

Vaderdag staat voor de deur en al die lieve, hardwerkende papa’s mogen dan weer eens in het zonnetje gezet worden. Kettingen, armbanden en fotolijstjes, het is allemaal niet zo aan praktische papa’s besteedt… Maar wat maak je dan wel? Na veel brainen kwam onze super creatieve collega Sharony met het volgende idee: een DIY (lees: Do It Yourself) parkeerschijf. Zo in elkaar geknutseld en een potje handig! Een eenvoudige DIY, die met behulp van jou (mama of juf), zo gedaan is. Wij beschrijven hieronder de benodigdheden en stappen.

Benodigdheden

Benodigdheden

  • Uitgeprinte kleurplaat (download hier)
  • Schaar
  • Potloden of stiften
  • Lijm
  • Perforator
  • Splitpennen
  • Karton (gebruik de kleertjes.com verzenddoos, recycling!)

Stap 1

Download de kleurplaat, print hem twee keer uit en kleur één van de kleurplaten in. De andere heb je nodig voor de achterkant.

Stap 1: DIY vaderdag cadeautje

Stap 2

Plak de tekening op een stuk karton. Wij raden je aan het hele vel op het karton te plakken en dan pas uit te knippen. Sharony deed het andersom – eerst uitknippen en dan pas plakken – en dat bleek niet zo handig te zijn!

Stap 2: DIY vaderdag cadeautje

Stap 3

Prik of knip nu de kleurplaten (die op het karton zitten geplakt) uit: dus twee keer de aap Rapido uitprikken of -knippen. De gekleurde voor de voorkant en de witte voor de achterkant (hier kan straks de tijdschijf tussen). En ook de tijdschijf uitprikken of -knippen.

Stap 3: DIY vaderdag cadeautje

Stap 4

Perforeer gaatjes in de aangegeven rondjes op het bordje en de tijdschijf.

Stap 5

Nu kun je de parkeerschijf in elkaar zetten: plaats de gekleurde versie boven, plaats dan de schijf en vervolgens de witte versie van de aap Rapido. Haal nu de splitpen door de gaatjes heen en klem vast.

Stap 5: DIY vaderdag cadeautje

stap5b

Fleur de parkeerschijf eventueel op met leuke glitters of confetti (maar net wat je papa mooi vindt!) en schrijf een lief berichtje/gedichtje op het bordje! Klaar is jouw vaderdag cadeautje!

Klaar is je vaderdag cadeautje!

Ook zo’n zin om te knutselen? Download hier de kleurplaat en begin meteen!

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Erg leuk idee, hij mag alleen niet gebruikt worden als zijnde parkeerkaart. Alleen de officiele blauwe zijn geldig.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.