Vakantie met kinderen? Geen vakantie voor mama!

door Gastblogger

Sinds ik kinderen heb is vakantie iets heel anders. Waar ik eerder heerlijk kon uitslapen, spontaan leuke dingen deed en eindeloos genoot van ‘niets moeten’, zit ik nu voor 8 uur ‘s morgens beneden tussen de legoblokjes met ‘Peppa Big’ op de achtergrond. De kinderen hebben dus inderdaad vakantie, maar ik niet. Ik ben namelijk hun moeder.

Het is gezellig hoor en we doen een hoop leuke dingen, maar het is niet bepaald rustig. Zo is het begrip uitslapen niet besteed aan mijn kleuter. Ik vind 07.30 uur immers geen ‘uitslaaptijd’. Ik weet dat ik er ook niet echt over mag klagen; er zijn moeders (en vaders) die er dan al bijna een halve dag op hebben zitten. Jaiks! Tijdens de vakantie wordt het ontbijt voor de tv genuttigd (lekker makkelijk, dan eten ze tenminste) en stiekem is dat niet alleen in de vakantie. Verder gaan we erop uit, hebben we iemand te spelen of doen we iets leuks met elkaar. Elke dag staat er wel iets op het programma. Deze week is van en vóór de kinderen. Ik ben entertainer, chauffeur en hostess.

Van de week gingen we bijvoorbeeld naar het zwembad. Vinden de kinderen leuk. De gezinscabines zijn altijd bezet (en meestal duurt dat lang, ik snap wel waarom) dus moesten we ons in zo’n veel te klein hokje proppen. Dat vind ik geen succes, dus ik laat de deur meestal gewoon maar een beetje open en kleed ons niet heel privé om. Soms ben ik zo slim om de zwemkleding onder onze gewone kleding aan te trekken, maar meestal ben ik al blij als ik mijn eigen zwemkleding en voldoende handdoeken in de tas gepropt hebt. Als we omgekleed zijn, glibberen we langs de toiletten het zwembad door. Waarom ze in vredesnaam van die gladde tegeltjes in een zwembad leggen, is mij een groot raadsel. Je kunt ook van die tegeltjes met een profieltje erin kopen toch? Veel veiliger.

Als ik om me heen kijk, zie ik gezinnen die hele koelboxen bij zich hebben. Keurig georganiseerd. Verse groente, fruit, gesmeerde broodjes, drinken en zelfs snoetenpoetsers. Dat is in mijn ogen echt wel een soort toppunt van goede organisatie. Ik ben, zoals altijd, de helft vergeten (lees: ik heb het niet klaargemaakt) dus mijn kinderen moeten het doen met een zakje snoepjes en een patatje van het zwembad. En geloof me, zelfs dat is een onderneming. Als we een tijdje gespeeld hebben en een stuk of 20 keer van de kinderglijbaan zijn gegaan, vind ik het mooi geweest en gaan we douchen. Ook nu prop ik ons wederom in het veel te kleine hokje. Ik mopper, zucht, steun en puf, maar na 15 minuten staan we aangekleed en wel buiten. We hebben het gered. Na tweeënhalf uur in het zwembad vertoeven ben ik helemaal kapot, de kinderen trouwens ook. Ik ben gevloerd, moe en toe aan het einde van deze vakantie, dan kan ik een beetje bijtanken.

 

Suzanne Cee is moeder van twee zoons (3 en 6 jaar). “Mijn twee jongens hebben een alles behalve perfecte moeder. Een moeder met chronisch slaap en tijdgebrek. Ik pak uit alle ‘opvoedstijlen’ een beetje en geef er vervolgens eigen draai aan. Ik doe soms verantwoorde activiteiten met ze, maar laat ze vaker veel te lang achter de iPad. Ik zie ze het liefst happy, maar voor hetzelfde geld ben ik juist de oorzaak van een boos of verdrietig kind. Kortom, ik doe het zeker niet altijd goed. Bloggen doe ik graag. Over mijn kinderen, mijn eigen blijdschap, frustraties of gewoon iets heel praktisch. Niet omdat ik het allemaal zo goed weet, maar wel om mijn visie of ervaringen te delen. Just for fun.”

Geplaatst in: Mama's
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.