Van ouders voor ouders: DIY Paaskonijn met papa Joost

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren momenteel, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij weer een leuk verhaal van onze kleertjes.com vader Joost. Hij heeft 2 dochters, de oudste dochter is 15 jaar en de jongste is 10 jaar. Dit keer maken papa Joost en zijn dochter een paaskonijn voor opa & oma! Wil jij er zelf ook één maken? Lees dan snel verder.

Papa Joost & dochterlief maken een Paaskonijn

“Papa, weet jij wat een eenzame sok is?” Ik heb geen idee. Dat is ook niet de bedoeling want mijn dochtertje wil het uitleggen. “Dat is een sok waar er geen twee van zijn”. “Waar is die andere sok dan gebleven?” vraag ik met enorme verwondering. Het blijkt dat er twee sokken in de wasmachine kunnen gaan en dan komt er maar één uit. Hoe dat precies zit weet ze niet helemaal. Maar zij noemt het, met een groots armgebaar “de magie van de wasmachine”.

De vraag en de uitleg is natuurlijk niet waar het om ging. Dat is alleen maar de introductie. Er is een plan en dat plan is het maken van konijnen. Van die eenzame sokken die hun bestaansrecht danken aan die hongerige wasmachine. Wat volgt is het gecontroleerd plunderen van de sokkenmandjes op verschillende slaapkamers. Zwarte sokken, witte sokken, geitenwollensokken of flink versleten sokken. Er zijn er genoeg.

Woensdagmiddag is hier in huis knutselmiddag en vandaag is geen uitzondering. Als mijn dochtertje een dag niet geknutseld heeft, dan weten we dat er iets aan de hand is. Dus eigenlijk is iedere dag knutseldag! Vandaag gaat ze dus aan de slag om konijnen te maken.

Eerst een sok, dan rijst (“Het moet wel on-ge-kook-te rijst zijn” meldt ze voor de zekerheid). Vier konijntjes gaan het worden. Nee! Drie! Want van die vierde sok wil ze een handpop maken. Haar handje gaat in de sok, er wordt een mondje gemaakt en met veel grappige geluiden en happende bewegingen laat ze zien hoe grappig het is.

Het eerste konijn is wat misvormd. Het is een soort Barbapapa. Er moet wat meer rijst in om de vorm goed te houden. De tweede lukt al beter! Ze is er erg tevreden mee. “Dit is het mooiste Paaskonijn van de wereld. Hij is SUPERSCHATTIG!”. 10 minuten later is het konijn echt af. Hij heet HopHop, heeft ze besloten.

Om het staartje te maken pak je een klein plukje van de sok met een klein beetje rijst, en daar bind je dan een touwtje omheen. En opeens heeft het konijn een staartje. Ik heb nog een idee om dat ook voor de oogjes te doen. “Hahaha, dan heeft het konijn enorme puilogen!!!” lach ik. Maar dat is niet de bedoeling! Mijn dochtertje vindt het wel grappig maar het feest gaat niet door. De oogjes moeten van knopen gemaakt worden. Een konijn met puilogen ziet er namelijk niet uit.

De paasdagen zijn in aantocht en we zullen ook een konijn maken voor opa en oma. Wat paaseitjes in een zakje erbij. Dat konijn gaan we wel even langsbrengen…… je snapt dat er een plan gemaakt moet worden om dat konijn te bezorgen. Simpelweg afgeven kan écht niet!!

“HopHop” zullen we in de voortuin zetten, met dat zakje chocolade eitjes ernaast. Dan bellen we aan en dan duiken we in de struiken. Want we moeten 1,50 meter afstand houden en … opa en oma mogen niet weten dat het van ons komt. 😉

Ook zelf een schattig Paaskonijntje maken? Je leest hier precies hoe dat moet.’

Wat maken jullie voor het Paasweekend? We zijn benieuwd naar jullie knutsel creaties. Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Louis en Wies.- 10-04-2020 om 16:08

    Dit is een reactie van Opa en Oma. Leuk leuk leuk. Het konijn zit met twee beren voor het raam. Onze kleindochter kan geweldig knutselen. De paaseitjes smaken naar meer. Voor iedereen gezellige Paasdagen 😄😄

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.