Van ouders voor ouders: Mama Ira ‘Feestjes moet je blijven vieren’

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren momenteel, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com moeder Ira. Zij woont samen met manlief en twee kids. Haar dochter is de jongste van het gezin, zij is 14 jaar en haar zoon is 17 jaar oud. Bij Ira valt de impact van de coronacrisis gelukkig mee. Wat Ira vooral belangrijk vind, is het thuis gezellig houden! 

Mama Ira

‘En toen was er Corona….

Eén ding is zeker, ik ben héél blij dat onze kinderen al 14 en 17 jaar oud zijn want er zijn veel ouders die op dit moment een enorme uitdaging hebben.

In ons gezin valt de impact door de corona crisis gelukkig mee. De kinderen zijn thuis, en in het begin was het nog wat onwennig. Het is voor een jongedame van 14 jaar, die gewend is regelmatig met groepjes vrienden en vriendinnen af te spreken of naar de stad te gaan, balen wanneer je ineens ‘niets’ meer mag.

Gelukkig kunnen ze elkaar virtueel ontmoeten, dus daar wordt iedere dag goed gebruik van gemaakt. Onze oudste, een zoon, vermaakt zich prima (ja joh lekker, nog meer gamen). Hij werkt 2 keer per week (vakkenvuller) en moet een paar keer per week hardlopen voor school, dus… wij blij want zo komt hij toch nog buiten (en vaders moet mee). Manlief sport daarnaast twee keer per week met de kids in de kamer, de wekelijkse kickbokstrainingen. Heel leuk om dit nu van een afstandje te kunnen bekijken! Ik wandel iedere dag een uur met mijn vriendin, héérlijk! (uiteraard 1,5 meter afstand) Even ons hoofd leeg maken en lekker bewegen.

Ik wissel het werken thuis af met op locatie werken. Het thuis werken gaat prima. Op zich ben ik dat al wel gewend en ik kan me prima focussen. Ondanks de leeftijd van de kinderen is het fijn dat ik of mijn man af en toe vanuit huis werken, en aanwezig zijn voor de kids. Ik word gelukkig amper gestoord door de kinderen. Hooguit “Mam hebben we nog lekkere afbakbroodjes?”, of “Wat eten we vanavond?” (maar die had ik anders wel via een bericht op WhatsApp gekregen). Dus dat valt reuze mee! Onze kids weten ook dat ze stil moeten zijn wanneer ze de kamer binnen komen. Dus wat dat betreft hoor je mij niet klagen en begrijp ik heel goed dat het voor veel ouders echt een uitdaging en stressvolle periode is die heel veel van ze vraagt.

Ondanks de minimale impact op ons gezin merk ik wel verschil. Een soort onrust die ik zelf (en velen met mij) voel sinds Corona steeds meer ging spelen in Nederland. De ene keer is het er meer dan de andere keer. Op zich is dat gevoel al een stuk minder maar het blijft spannend. Ik volg het nu minder in de media, dat scheelt een hoop. Dingen die zo vanzelfsprekend waren zoals even boodschappen halen zijn nu een soort militaire missie geworden. Even relaxt door de supermarkt lopen is er voor mij niet meer bij. Ik sta dan ‘aan’ en ben steeds aan het opletten of ik wel bij mensen uit de buurt blijf.

Wat ik vooral belangrijk vind is het thuis gezellig houden! We kijken regelmatig samen een film of serie (waar zouden we zijn zonder Netflix). We hebben al een paar keer het spel Kolonisten van Catan gespeeld, super gezellig. Wij proberen er wel wat van te maken, want feestjes moet je blijven vieren! Afgelopen weekend hebben we pizza’s besteld (zouden ze iedere dag wel willen) en met dit mooie weer gaan we zeker een keer gourmetten in de tuin. Dan zit je toch even wat langer aan tafel en dat geklooi met pannetjes is voor de kids ook leuk.

Met Pasen hebben wij de chocolade eieren weer in de tuin verstopt. Ook hebben wij een tafeltennistoernooitje gehouden, erg leuk om te doen en dus een aanrader! Ondanks de rare situatie brengt het velen ook weer wat goeds. Het laat je beseffen dat we de zaken die we misschien voorheen als ‘klein’ zagen, zoals een drankje drinken op een terras of gezellig winkelen, voor lief hebben genomen. En als belangrijkste: dat elkaar een knuffel geven of elkaar kunnen bezoeken juist de ‘grootste’ dingen zijn.  Laten we, als het straks weer kan, vreselijk gaan genieten van deze ‘grootse’ dingen en elkaar vooral veel knuffels geven. Want ik denk dat we dat tegen die tijd weer een beetje moeten leren.’

Hoe ervaar jij het thuiswerken met kids? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.