Van ouders voor ouders: mama Laura ‘Moeders & vaders zijn multitaskers!’

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com moeder Laura. Zij woont samen met manlief en haar twee jongens, de jongste is 10 jaar en de oudste is 13 jaar. Ondanks dat Laura in het begin ietwat paniek ervaarde, beseft ze zich nu maar al te goed dat ze zichzelf gelukkig mag prijzen.

Mama Laura

‘De eerste week van de quarantaine regels had ik echt paniek: les geven én werken, dat gaat dus niet. Nu zijn moeders en vaders al multitaskers, maar dit is nog wel een flinke schep er bovenop. Als ik net het idee had lekker aan het werk te zijn, moesten de pannen voor het avondeten alweer op het vuur. Uitgeteld om 20.00 uur op de bank, blij dat de dag voorbij was. En dat terwijl ik me er stiekem wel een beetje op verheugd had: lekker knus met z’n allen thuis.

Met lesgeven moet ik vaak tot 10 tellen. Mijn jongste (groep 6) klikt net zo vaak op de muis totdat de juiste antwoorden verschijnen en is binnen een uur klaar met wat normaal een hele dag school is. Ik moest dus ingrijpen, maar luisteren naar de uitleg van je moeder is natuurlijk super stom, duurt te lang én “Je doet het totaal anders dan de meester, mam!”. De oudste zit in de brugklas en de school heeft het thuisonderwijs duidelijk niet onder controle. Het is één grote chaos aan roosters, instructies en manieren waarop docenten hun vak proberen over te brengen. Zelfstudie is natuurlijk een no-go bij puberende brugpiepers en vragen stellen aan je docent via een chat ga je al helemaal niet doen… dus in no-time liep hij bij een aantal vakken meer dan een week achter. Ook hier was ingrijpen dus noodzakelijk, wat de sfeer thuis niet ten goede kwam. Sinds de 5e week, zit er eindelijk wat meer structuur in vanuit school en gaat het een stuk beter.

Inmiddels is ook iedereen aan het schema dat we gemaakt hebben gewend en schuif ik de werkuren over de dagen heen. Nu er zo veel activiteiten van de agenda uitvallen (sport, muziek, feestjes), komt er ook veel ruimte waardoor flexibel werken prima gaat. Dat wordt nog wat als we straks weer in het normale ritme terug moeten! Vanaf 11 mei gaat onze jongste gelukkig weer gedeeltelijk naar school, dat is in ieder geval weer een klein stapje in de richting van het normale leven.

Maar dan nog wel even over al die challenges. Wat is dat? Filmpjes uploaden, foto’s posten, challenges uitvoeren etc. Gék word ik er van, waarom moet dat er ook nog bij? School, de sportclubs, de BSO, ze zijn allemaal bang dat we ons thuis zitten te vervelen en overspoelen mijn mailbox en WhatsApp. Gelukkig zijn mijn jongens er meestal ook niet voor te porren, dus slaan we dit mooi over. 😉

Al met al besef ik me maar al te goed dat we ons gelukkig moeten prijzen. We zijn allemaal gezond (inclusief onze families), hebben een fijn huis met een tuin én we kunnen vanuit huis werken. Je kunt het slechter treffen.’

Hoe ervaar jij het thuiswerken met kids? We zijn benieuwd naar jouw tips en ervaringen. Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.