Van ouders voor ouders: mama Ratna neemt toch even vrij in de meivakantie!

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com moeder Ratna. Zij woont samen met haar vriend en heeft een dochter van 14 jaar oud. Ratna zou in de meivakantie naar Gran Canaria gaan, maar helaas heeft dit een andere wending gekregen. Toch heeft Ratna last minute besloten om vrij te nemen tijdens de meivakantie om het huis op te ruimen. Want een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Mama Ratna

‘Op de valreep heb ik toch besloten om alsnog vrij te nemen in de meivakantie. Ik heb mijn werkcomputer uitgezet, nadat ik mijn “out of office” had aangezet.

Het voelt toch wel een beetje dubbel. Mijn dochter Robin en ik zouden met haar beste vriendin, Fuente en haar moeder Marieke een weekje naar Gran Canaria gaan. Heerlijk een meidenweek!

Zonder de mannen én kleine zusjes. Voor corona werd er nog van alles geregeld en werd er op diverse online winkels gekeken naar leuke strandsetjes, kleurrijke bikini’s gecombineerd met doorzichtige strandtuniekjes en leuke zomerse jumpsuits met bijpassende slippers. “Fuuuu wat vind je hiervan?”. Met als antwoord “Ik vind alles best als het maar matchy matchy is”.

Tja… mijn dochter en haar, wat oudere, beste vriendin van bijna 16 moesten toch in stijl kunnen flaneren op de boulevard?! Wat moest ik toen lachen om die meiden. In mijn gedachten zag ik onze koffers steeds voller en voller worden. Met de wetenschap dat wij maar 20 kilo konden meenemen…

In de aanloop naar de datum van vertrek hadden we nog de hoop dat het niet zo’n vaart zou gaan lopen. Appjes gingen over en weer en dat met 1 dikke muur ertussen, want Fuente en Marieke zijn ook onze buurtjes. De toon van de appjes veranderde heel snel van hoop naar mineurstemming. Ik had me er al veel sneller bij neergelegd dan de buurvrouw.

“Je wilt toch niet vast zitten in je hotelkamer in een ander land en vervolgens niet meer terug kunnen komen?”. Zodra er een negatief reisadvies werd uitgesproken, zou ik meteen contact opnemen met de reisorganisatie over de vervolgstappen. “Laat mij dat maar even regelen, want dat regelen doe ik ook dagelijks in mijn werk”.

Maar… veel hoefde ik niet te regelen. Nog voor ik iets kon doen, had ik al een bericht van de reisorganisatie in mijn mailbox. Onze aanbetalingen werden omgezet in een tegoed, geldig voor 1 jaar. De twee dingen die we nog moesten doen waren onze aangevraagde vakantiedagen bij het werk annuleren én het vervelende nieuws vertellen aan de meiden. En dat was dat. Poef. Weg! Na corona zullen we wel zien wat we gaan doen.

Maar wat gaan we nu tijdens corona doen? Mijn dochter Robin blijft haar vakantiedagen houden… en twee weken is best lang. Misschien is het toch wel lekker om vrij te nemen. Dat je even niet aan het werk hoeft te denken, want ongemerkt blijkt dit toch wel een druk te geven in combinatie met moeder zijn. Even de komende tijd gebruiken om weer je hoofd leeg te maken. En in plaats van het strand, zul je mij de komende dagen op de zolder aantreffen. Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Van before corona en vragen over after corona naar Marie Kondo!’

Hoe komen jullie de meivakantie door? We zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.