Van ouders voor ouders: nieuwe look voor papa Joost

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren momenteel, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com vader Joost. Hij heeft 2 dochters, de oudste dochter is 15 jaar en de jongste is 10 jaar. Het thuiswerken is ook bij Joost druk, maar tegelijkertijd erg gezellig. Dit keer krijgt papa Joost een nieuwe look… door niemand minder dan: zijn eigen dochter! 😉

Papa Joost

‘Het is begin mei. Weinig mensen zien. Niet op kantoor komen, meetings via Skype. Ergens heeft het iets weg van wonen ‘op een onbewoond eiland’, waar “Kinderen voor Kinderen” ooit over zong. Niemand die je ziet. De komende weken gaat dat waarschijnlijk nog zo blijven. Veel bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten, waaronder ook kappers. Daar ben ik weken geleden voor het laatst geweest. Dat merkt mijn dochtertje ook op. Ons gesprekje begint met “papa, je haar is niet meer netjes”. Via gesloten kapperszaken en de mijnheer op tv die zegt “we blijven nog even thuis”, komen we uit bij “ik wil je haar wel mooi maken”… uhhh.

Mijn mond gaat open en zegt “ok”.

Oeps…

Twee grote ogen en de vraag “echt waar?”. Maar: onbewoonde eiland. Dus ja. Mama heeft het gesprek gehoord en vindt het wel grappig. Kinderen vinden het prachtig om leuke dingen te doen. Hoe gekker, hoe leuker. Als het dan ook nog verboden is, dan is dat helemaal super. Papa’s haar knippen valt ergens tussen ‘Gek-doen en Kans-van-je-leven’.

Hier moet ik een geheimpje verklappen: papa’s, dat zijn gewoon jongetjes, maar dan met wat duurder speelgoed. Van binnen zijn we gewoon nog kwajongens. Een kind dat met een twijfelachtig plan komt, is dus soms gewoon een prima excuus om even niet volwassen te zijn. Mama’s weten dat trouwens donders goed. Als mama’s dan een keus moeten maken tussen “minder briljant idee, mogelijke schade aan papa” en aan de andere kant van de weegschaal, ‘kind dat veel plezier heeft en zich lekker vermaakt’, dan trekt er iemand aan het kortste eind. In dit geval kort haar.

Dus… tondeuse, schaar, mama zal coördineren zodat de schaar niet een oor afknipt. Ofzo. Voor het grove snoeiwerk gaat de tondeuse in stand KORT. Bhrhrrrrrrr, daar gaan we …… Onbewoond eiland! Niemand die je ziet de komende weken ….. het groeit vanzelf weer aan  ….. rustig blijven.

“Papa je wordt al heel mooi!” zegt ze. Aangezien haar beeld van ‘mooi’ vooral gaat over zaken als felle kleuren, unicorns, dolfijnen en wagonladingen glitter stelt dat mij niet maximaal gerust. De grote glimlach die ze er bij opzet heeft dat effect dan weer wel. Een blij kind is heel wat waard.

Ze is klaar met de tondeuse en de brrrrrrrrrrrr maakt plaats voor knip, knip, knip. Keurig een kammetje erbij. Mama laat zien hoe dat moet. Grote zus ‘puber’ staat met een grote grijns te kijken en maakt foto’s. “Nou pap ……”, en dan die grijns weer. Maar mijn kleine gup knipt vrolijk door en heeft de grootste pret.

Niet veel later pakt ze een scheerkwast en borstelt daarmee alle haartjes weg. Op de grond. De stofzuiger heeft ze ook al klaargezet. “Ogen dicht, opstaan!” ik word richting de spiegel geduwd en mag kijken. Het ziet er …. eigenlijk ….. best prima uit. Ik zeg dat ik het mooi vind en dat ze het prachtig geknipt heeft. “Papa je bent nu heel mooi en ik ben véééél goedkoper dan de kapper. Ik kost maar drie kusjes”

De basisschoolkinderen mogen 11 mei weer langzaam aan naar school. Heb je ook basisschool kids en vind je het heerlijk dat ze weer naar school gaan? Of stiekem toch ook wel een beetje jammer? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Hahaha hilarisch geschreven…. Joost for President!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.