Van ouders voor ouders: Superdad Joost

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het thuiswerken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als kapper, chefkok, juf/meester, gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt!

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren momenteel, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is hoeveel extra tijd zij nu met hun kinderen kunnen doorbrengen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun thuiswerk ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com vader Joost. Hij heeft 2 dochters, de oudste dochter is 15 jaar en de jongste is 10 jaar. Het thuiswerken is ook bij Joost druk, maar tegelijkertijd erg gezellig.

Papa Joost

‘De afgelopen tijd is mijn leven een stuk overzichtelijker geworden. Niet gemakkelijker en ook niet alleen maar leuker, maar wel simpeler. Met de komst van veel ingrijpende maatregelen die we allemaal op 1,50 meter afstand netjes opvolgen (toch?), was er ook het vertrek van een aantal dingen die vrij vanzelfsprekend waren. Géén file meer, geen “oh, m’n brood vergeten voor de lunch”, en ook geen vergaderkamer meer zoeken. Ineens was er wel een wifi-verbinding die wat krapjes is, praten met elkaar zonder elkaar te zien en net even wat vaker je e-mail controleren. WhatsApp, Skype én daarnaast ook nog alle andere manieren waarop ik communiceer met anderen.

Mijn dagen zijn desondanks alle nare dingen die er spelen best ok. Ontbijten, conference call, werken, lunch met mijn gezin, team meeting om 13:00 en nog wat zaken regelen. Om 17:00 klokslag, nou… bijna, opstaan van mijn bureautje en drie stappen verder lekker aan tafel, gezellig met z’n vieren!

Opeens ben ik méér papa. Ik ben veel meer thuis en ik heb veel meer tijd. Die 40 uur die ik normaal werk en waar je de files dan nog bij op moet tellen, dat is opeens écht alleen maar die 40 uur. Mijn kinderen vinden dat prachtig! “Papa, je bent thuis en ik vind het best wel leuk!”.

Wel mist mijn jongste dochtertje haar klasgenootjes. Ze is een echt sociaal kindje dat altijd met anderen bezig is, maar dat is nu even een stuk minder. Maar ze kan zich nu helemaal uitleven samen met papa. Papa is een soort van Zwitsers zakmes. Zo’n ding waar je van alles mee kan. Vandaag ben ik leraar tussendoor. Een paar keer komt ze bij me met sommetjes. Ze heeft er nog geen uitleg over gehad. “Het filmpje werkt niet” zegt ze. Dus gaan we er samen naar kijken. Breuken. Hoeveel is één vierde plus één achtste? Ik leg het haar uit. Eerst is dat even wennen. Ik hoop dat ik het goed uitleg, dat ik een beetje de zelfde methode gebruik als de juf zou doen. Een uurtje later heeft ze al haar sommetjes af en bijna alles goed. HA! Stiekem ben ik wel trots. Op haar en ook wel een beetje op mezelf. 😉

Mijn oudste dochter (15 jaar, lekker aan het puberen) moet het al een tijdje stellen zonder dansles. 1,50 meter afstand en stijldansen is een beetje lastig… Samen hebben we bedacht dat een dansavond ook prima thuis kan! Op zaterdag gaat de bank aan de kant en zetten we wat lekkere hapjes neer. Dan gaat de muziek nét even iets te hard aan en dansen we. Samba, Tango, Engelse Wals… Onze oudste dochter op dansschoenen met hakken, en onze jongste dochter óók op schoenen met hakken. Dat ziet er niet uit… ze zijn haar vijf maten te groot, maar een paar postbode elastieken doen wonderen!

We hebben veel lol, het is heel gezellig en we vermaken ons prima. Onze jongste dochter voorkomt dat het te eentonig wordt en… om een lang verhaal kort te maken: ik ken nu ook een TikTok dansje. Twee om precies te zijn! Dat duurde wel even en mijn dochter zei: “Papa, je doet het verkeerd, doe mij maar gewoon na!!”. Typisch gevalletje “Maar even niet de video posten”. We leven in gekke tijden, dus dan is gek doen heel normaal!’

Hoe ervaar jij het thuiswerken met kids? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Superleuk blog Joost!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.