Van ouders voor ouders: wat trekt de dochter van mama Ratna morgen aan?

door Lidian

Lieve mommies & daddies, nu iedereen zo veel mogelijk thuiswerkt begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het werken én het vermaken van de kids. Er wordt namelijk in deze tijd veel van jou verwacht. Want naast mama of papa zijn, wordt er ook verwacht dat je jouw werk goed verricht als chefkok, juf/meester (voor de kids die naar het voortgezet onderwijs gaan), gymdocent in de tuin… en daarnaast OOK nog eens je eigen beroep goed uitoefent. Een hele klus dus én een top prestatie, als je het ons vraagt! Gelukkig gaan de jongste kids inmiddels weer af en toe naar school.

Onze collega’s bij kleertjes.com werken momenteel óók zo veel mogelijk thuis. Zij ervaren, net als jij, hoe lastig het thuiswerken met kids zo nu en dan is. Ook ervaren zij natuurlijk de andere kant, namelijk hoe fijn het is om extra tijd door te kunnen brengen met hun kinderen. Onze mommies & daddies koesteren deze momenten en delen graag hun (thuiswerk) ervaringen met jullie. Zo hopen we elkaar een beetje te kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Van ouders, voor ouders!

Vandaag delen wij het verhaal van onze kleertjes.com moeder Ratna. Zij woont samen met haar vriend en heeft één dochter van 14 jaar oud. Op de welbekende vraag van kleertjes.com ‘Wat trek je ze morgen aan?’ heeft mama Ratna een gemakkelijk antwoord!

Mama Ratna

‘De welbekende vraag van kleertjes.com….Wat trek je ze morgen aan?

Ja, die vraag is bij mij nu wel heel makkelijk te beantwoorden. De diverse joggingbroeken en hoodies hangen alweer te drogen aan de waslijn. Mijn dochter heeft ze in allerlei kleuren. Rood, groen, zwart, wit en blauw. Ook voor het coronavirus waren dit haar favoriete kledingstukken. Lekker losjes en voornamelijk stoer. Alsof ze zo van de dansvloer kwam als onderdeel van een Dance Squad. Want dansen, dat kan ze!

Maar… voorheen werden de losse kledingstukken nog gecombineerd met denim skinny jeans met hier en daar wat gaten in de pijpen, of met een oversized sporty T-shirt.

Nu worden de jogging items elke dag als set gedragen. Vooral als er weer horizontaal ‘gezeten’ wordt op de bank. Want uiteraard is daar nog geen verandering in gekomen.

Al moet ik zeggen, dat het bankhangen gelukkig wel wat minder is geworden. Om 8.55 zat ze al achter haar bureau. Ze had namelijk een team meeting met haar klas. Daarna ging ze door met het maken van haar huiswerk en om 12.00 uur had ze weer een meeting staan met haar wiskundeleraar. Dus oke… ze mag van mij nu wel even ‘horizontaal zitten’ op de bank.

Ik was even bang dat de jogging items nu symbool gingen staan voor het algehele ‘laten gaan’. Het uitgezakt zitten en het geen zin hebben om naar buiten te gaan. Je vol kunnen stoppen, omdat je in een joggingbroek niet voelt wanneer je bovenste knoopje te strak zit. Maar gelukkig is het niet zo, want ze veerde net op van de bank. En riep: “Mam, ik ga even wat legs en crunch oefeningen doen. Ik heb toch mijn outfit al aan!”.

Morgen wappert deze outfit weer fris en gewassen aan de lijn…’

Maandag 11 mei zijn de basisscholen weer open gegaan. Hoe waren de eerste back to school dagen voor jouw kids? Ook de middelbare scholen gaan, zoals het er nu naar uitziet, snel weer open! Meer info over de scholen? Klik hier!

Wat draagt jouw puber gedurende de week? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.