Hardnekkige vlekken? Zo verdwijnen ze als sneeuw voor de zon!

door Wendy

Misschien raadde je het al, maar we loooove kinderkleding. En van kinderen. Die vinden we ook heel leuk. Alleen dan de combinatie gaat niet altijd goed. Kinderen zijn namelijk de onbetwiste kampioen vlekkenmakers. Prima, maar niet alles gaat er zo een-twee-drie uit in de wasmachine. Zonde! Bij deze komen wij, hopelijk, to your rescue op het gebied van vlekken van bellenblaas, tomatensaus, chocola, inkt en – je kunt je maar beter vast voorbereiden – zonnebrand.

Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon!

Bellenblaas

Ineens zie je grijze, bruine of blauwe vlekken op de kleding van je kids. De kans is groot dat je kind lekker buiten heeft gespeeld met bellenblaas. Het sop van bellenblaas zorgt namelijk voor vervelende verkleuringen. Irritant, want: de vlekken zie je pas als je de kleding al gewassen hebt, dan kan je er eigenlijk vrij weinig meer aan doen. Deze tips gaan dan vooral over het voorkomen van deze vlekken:

 1. Spoel na het bellenblazen kleding altijd uit met koud water. De vlekken ontstaan door een reactie van wasmiddel op de bellenblaas, dus spoel de bellenblaas uit voordat je de kleding in de was doet.
 2. Gebruik een wasmiddel dat je kleding niet alleen schoonmaakt en lekker laat ruiken, maar dat er ook voor zorgt dat de kleding langer mooi blijft, zoals Robijn Klein & Krachtig met CareSerum.

Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon!

Tomatensaus

Tomatensaus, tomatenketchup, tomatensoep of (snoep)tomaten – ermee knoeien geeft irritante vlekken. Maar, net als bij de meeste vlekken, hoe eerder je de vlek behandelt, hoe makkelijker hij eruit komt. Ons stappenplan:

 1. Maak een lauw sopje met Biotex Handwas & Inweek en laat het kledingstuk twee uur inweken.
 2. Leg het kledingstuk zonder naspoelen in de wasmachine en was het zoals je het normaal ook zou doen, gebruik ook weer een wasmiddel dat beschermt zoals Robijn Klein & Krachtig met CareSerum.

Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon!Inkt

Een balpen die ze te pakken kregen, viltstiften waarmee shirt een geheel eigen print krijgt: ook inktvlekken zien we regelmatig. Maar… ook deze vlekken kunnen we eruit krijgen. Volg gewoon onderstaand stappenplan:

 1. Dep de inktvlek met alcohol, spiritus of wasbenzine. Ook natuurlijke producten als karnemelk (blekende werking) en melk kun je hiervoor gebruiken!
 2. Zorg dat de meeste inkt eruit is, voordat je het in de was doet, anders is straks alles in je wasmachine de kleur van de inkt.
 3. Was het kledingstuk met items van dezelfde kleur en gebruik een wasmiddel dat de kleur beschermt en laat stralen.

Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon!Zonnebrand

Je bent fanatiek aan het smeren (#hulde) en jouw kids zijn goed beschermd tegen de zon. Wel jammer dat hun vrolijke zomerse outfits nu onder de vlekken zitten. Ook hiervoor hebben we een klein stappenplannetje:

 1. Dep de vlek met wasbenzine.
 2. Was de kleding in de wasmachine. Wasbenzine is een heftig goedje, een reinigend en tegelijkertijd verzorgend wasmiddel is onmisbaar.

Zo verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon!Chocola

We love chocola! Maar de vegen en smeervlekken zijn iets minder prettig. Goed nieuws: je kunt de vlekken uit kleding krijgen. Hierbij onze stappen voor het verwijderen van een chocoladevlek.

 1. Vul een emmertje met water met een temperatuur van 30 tot 40 graden.
 2. Los Biotex Handwas & Inweek op in het water.
 3. Dompel het kledingstuk volledig onder.
 4. Laat het 2 uur inwerken.
 5. Leg het item zonder naspoelen in de wasmachine.
 6. Was het zoals je normaal gesproken ook zou doen en gebruik weer een verzorgend en beschermd wasmiddel.

Een beetje extra

Robijn Klein & Krachtig met CareSerum doet net wat meer voor je was, het wasmiddel houdt je kleding lang mooi en ruikt net zo heerlijk als de vertrouwde Robijn. Maar de formule met CareSerum werkt ook op de stof van je kleding waardoor deze mooi in vorm blijft en kleuren stralen. CareSerum is toegevoegd aan Robijn Klein & Krachtig in de varianten Stralend Wit, Black Velvet en Color.

Welke vlekken vind jij het vervelendst en heb jij nog handige tips? Wij zijn er gek op! Deel je jouw stappenplan voor vervelende vlekken met ons?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

[Dit artikel is in samenwerking met Robijn, Biotex & Albert Heijn geschreven.]

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.