Voorjaarsvakantie: paar dagen weg in eigen land

door Gastblogger

De voorjaarsvakantie is eindelijk in aantocht. Daar zijn we wel weer aan toe naar de eerste periode van optimistische goede voornemens als sporten, weinig tot geen alcohol en buffelen op je werk. Tijd om weer te ontspannen! Vind je een weekje te kort om naar het buitenland te gaan? Nederland heeft ook genoeg te bieden! Van stad tot platteland, kies voor deze fijne plekjes voor een paar dagen weg in eigen land.

Catshuis aan Zee

Voorjaarsvakantie: paar dagen weg in eigen land

Midden in het groen, pal achter de duinen, vind je een 6-persoons vakantiehuis met de naam Catshuis aan Zee. Een design A-frame huis in Ouddorp aan Zee, dat heel erg kidsproof is. Zo is het huis aangekleed en ingericht met een aankleedkussen, kinderstoel, traphekjes, campingbedje, een reistentje en een tuinhuisje met vier fietsen (incl. kinderzitjes) en strandspeelgoed. Het stapelbed en de slaapzolder doen het heel goed bij (jonge) kids. In de omgeving is van alles te doen, maar voor een paar dagen weg in eigen land heb je eigenlijk niet meer nodig dan je hier kunt vinden!

Vlieland

Voorjaarsvakantie: paar dagen weg in eigen land

De Waddeneilanden zijn sowieso fijn, maar over Vlieland ben ik echt enthousiast. Afgelopen zomer heb ik mij namelijk ondergedompeld in zon, zee en strand op veelzijdig Vlieland. Wat een heerlijk eiland! Klein genoeg om per fiets te verkennen, maar groot genoeg om er allemaal leuke kinderactiviteiten te ondernemen, zoals strandjutten en geocaching.

Rotterdam

Bij Rotterdam denk je misschien aan Feyenoord en de Koopgoot, maar de stad is zóveel meer dan dat! Kunst & designliefhebbers weten de stad dan ook goed te vinden. Theater, musea, een dierentuin; er valt heel veel te beleven. Ook voor kinderen. Een aantal leuke ‘attracties’ om te bezoeken of te ondernemen zijn bijvoorbeeld: Plaswijckpark (een minipretpark met een kleine dierentuin, waterfietsen & speeltuinen), een rondvaart over de Maas met een Pannenkoekenboot, Miniworld Rotterdam waar je modeltreinen, auto’s, boten en bekende Rotterdamse gebouwen overdekt kunt bewonderen of Villa Zebra; een museum en kunstlaboratorium voor kinderen. Leuk overnachten doe je bij Hotel Bazar, een kleurrijk, gezellig en informeel wereldhotel waar ik al meerdere keren overnacht heb!

Buitenplaats Beekhuizen

Voorjaarsvakantie: paar dagen weg in eigen land

Buitenplaats Beekhuizen ligt midden in Nationaal Park Veluwezoom (aan de voet van de Posbank) en noemt zichzelf een kleinschalig en luxe ‘natuurvakantiepark’. Hier ervaar je toch de vrijheid van kamperen midden in de natuur, maar wel zeer comfortabel. Denk aan volledig ingerichte accommodaties zoals luxe pods (té leuk!), privé sanitair en verwarming. Ook kun je heerlijk eten bij het pop-up restaurant Woodz, of excursies ondernemen die opgezet zijn in samenwerking met Natuurmonumenten. De natuur is voor kinderen natuurlijk een prachtige plek, meer heb je eigenlijk niet nodig, maar toch heeft Buitenplaats Beekhuizen een aantal natuurlijke speelplaatsen, waar gespeeld kan worden met een glijbaan, kabelbaan, waterpomp en boomschommel.

Jungle Dome CenterParcs

Voorjaarsvakantie: paar dagen weg in eigen land

Een indoor jungle, hoe leuk is dat? Met 250 soorten tropische bloemen & planten en 40 exotische diersoorten en dat midden in het Heijderbos. De tropische Jungle Dome is een uniek stukje tropen midden in Limburg. Deze Sumatraanse (speel)jungle van 2500 m2 groot is volledig overdekt, heeft een enorme lichtkoepel en een overdekte speelwereld welke bestaat een touwbanenparcours en kabelbaan. Een compleet andere wereld….in Nederland!

 

Tessa (35) is moeder van de 3-jarige Mila en heeft jarenlang zonder kind de wereld over gereisd. Haar platform Met kids de wereld rond bewijst echter dat reizen met kinderen ook mogelijk is én hoe! Weg met de lelijke afritsbroeken, wandelschoenen en praktische campingbedjes. Tessa laat zien dat het ook anders kan. Haar platform staat dan ook voor reizen met kids 3.0: boetiekhotels, lekkere cocktails, eco boomhutten, hippiestranden en fashionable travelgear voor reislustige gezinnen die van unieke ervaringen én stijl houden. Net als op haar platform, deelt ze speciaal voor kleertjes.com tweewekelijks blogs, persoonlijke ervaringen, inspiratie en tips!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.