De leukste voorjaarsvakantie uitjes!

door Gastblogger

Van de blauwe luchten en de eerste zonnestralen krijgen we extra zin in het voorjaar. En met de eerste schoolvakantie van het jaar in het vooruitzicht beginnen wij vast met dromen over de lente. ‘Met zonder jas’ naar buiten, langer licht en lekker naar buiten. Wij dromen vast weg en zochten de leukste voorjaarsvakantie uitjes.

Kleine schaatsers

Een kleine Sven Kramer of Ireen Wüst in huis? Deze voorjaarsvakantie kun je ook zelf het ijs op. Stiekem is natuurijs het leukste, maar kijk ook eens naar een kunstijsbaan! De langste kunstijsbaan vind je in Flevoland bij Flevonice. 5 km door de natuur, maar ook een Ice Funpark voor (kleinere) kids. Hier vind je een overzicht van kunstijsbanen in Nederland.

Spelen in het speelbos

De blauwe luchten, het zonnetje en een fijne winterjas: de ultieme combinatie voor een (mid)dag in een speelbos. Klimmen, klauteren en natuurlijke speeltoestellen – Staatsbosbeheer heeft speelbossen verspreid door het hele land. Nieuwsgierig waar het dichtstbijzijnde speelbos voor jou is? Kijk dan even op de site van Staatsbosbeheer.

Fun voor het hele gezin

Elk kind is anders en dat is hartstikke leuk. Alleen soms kan dat voor problemen zorgen als je erop uit wilt. Want kinderen van 2 vinden hele andere dingen leuk dan kinderen van 12. Hoe maak je er dan toch een gezellige dag voor iedereen van? Nou, door bijvoorbeeld naar Lol in Aalsmeer te gaan. Hier vind je een speelparadijs, een trampolinepark en glowgolf onder een dak.

Ridders en jonkvrouwen opgelet!

Van 16 februari tot en met 3 maart 2019 opent het Muiderslot haar poorten weer! Vragen als waarom de bedden vroeger zo klein waren en wat de kinderen vroeger aten en dronken komen allemaal aan bod. Laat je kids verkleden als ridder of jonkvrouw en kom alles te weten over het leven van kinderen op een echt kasteel. Daarnaast zijn er leuke workshops (alleen op: 23 en 24 februari) en een speurtocht waarmee je een medaille kan verdienen!

Speurtocht voor gevorderden

Misschien heb je er al weleens van gehoord: Geocaching. In deze 2.0 versie van een speurtocht ga je samen met je kind op zoek naar verstopte schatten. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met de Geocaching-app of een GPS. Wij zagen de uitleg van het fenomeen in deze video en wilden het liefst gelijk op zoek! Ideaal met grote en kleine kinderen, want er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Succes!

Zit er een leuk voorjaarsvakantie uitje voor jullie bij? Of heb jij een tip die hier echt bij moet? Laat het ons weten!

Ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.