Zo ga je om met de 5 meestvoorkomende zomervlekken

door Gastblogger

De zomer komt eraan en daar kijken de meeste mensen naar uit. Met meer zon en oplopende temperaturen kan het buitenleven echt beginnen. Maaaaar elk voordeel ‘hep’ zijn nadeel: lekkende ijsjes, groene knieën van het ravotten in het gras en knoeien bij de BBQ. Maar geen nood: wij hebben de 5 meestvoorkomende zomervlekken op een rijtje gezet en de nodige tips om jouw zomer vlekkeloos door te komen.

IJs

We loveeee ijsjes! En kids ook. De kleding van de kinderen alleen wat minder. Chocolade-, aarbeien- of smurfenijs, het geeft allemaal vieze plakkerige vlekken. Behandel de ijsvlek zo snel mogelijk met koud water en laat het hierna ongeveer een half uur weken in een badje met warm water en vlekverwijderaar. Stop het kledingstuk hierna snel in de wasmachine en was het op een normaal programma. Als het goed is, moet je vlek verdwenen zijn!

Gras

Ze zijn soms zo groen als gras, letterlijk en figuurlijk. Buitenspeelavonturen op het gras kunnen nare vlekken opleveren. Gelukkig is er bij grasvlekken geen man overboord. Begin met een beetje soda op de vlek te strooien, laat dit even intrekken en was de favoriete kledingstuk van je kind op een normaal programma. Easy does it!

Bloed

Heerlijk dat buitenspelen, maar combineer het met een korte broek, een shirt en de nodige struikelpartijen en dan kan er ineens bloed op de kleding van je mini-me zitten. Zonde! Start je strijd tegen de vlek met keukenzout. Wrijf de vlek hiermee in. Spoel de vlek uit onder de kraan met koud water.

Saus

Wat gourmetten voor de winter is, is barbecuen voor de zomer. Supergezellig, maar ook een bron van sausvlekken. Minder prettig. Probeer eerst zoveel mogelijk saus weg te halen. Niet drukken, want ander druk je de ketchup/mayonaise/cocktailsaus alleen maar verder in de kleding. Spoel hierna de kleding met koud water uit onder de kraan. Wrijf nu wat vloeibaar wasmiddel over de vlek en laat dit even inwerken. Spoel het nu nog een keer uit onder de kraan. Zie je de vlek nog zitten? Kies dan voor een vlekverwijderaar. Laat deze even intrekken en was het kledingstuk vervolgens op een normaal wasprogramma.

Bellenblaas

Superleuk dat bellen blazen, maar als het potje een keer niet omvalt dan heb je kans op vieze vlekken. Slecht nieuws: dit is een hele hardnekkige vlek.  Vlekverwijderaars verbleken de vlek, maar helemaal oplossen doet hij niet. De enige oplossing lijkt verliezen van de vlek. Toch hoeft dat niet. Een gewaarschuwd mens, en he-le-maal een ouder, telt voor twee. Heeft je kind bellenblaas op zijn kleding? Spoel de vlek dan een aantal keer goed uit met koud water. Stop het daarna in de wasmachine zonder wasmiddel. Het wasmiddel reageert namelijk met de bellenblaas en dat zorgt voor de vlek. Spoel dus eerst de bellenblaas er echt helemaal uit voor je het kledingstuk wast met een normaal wasprogramma.

Welke vlekken zijn voor jou echte zomervlekken en hoe ga jij de strijd aan? Wil je het met ons delen in de comments?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

 

 

Geplaatst in: Lifestyle
Deel dit artikel

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Aardbei is ook zo een leuke vlek……… hoe krijg je die er uit?

  2. Gekookt water (zonder toevoegingen) direct op de vlek vanuit de waterkoker, niet af laten koelen, maar kokend heet erop. Vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
    Vlek moet wel zo vers mogelijk zijn, maar laatst werkte het bij een oudere vlek ook.

    1. Hoi Taman! Bedankt voor je tip! Met de zomer in het verschiet komen er waarschijnlijk ook nog wel wat vlekken aan (in de andere seizoenen trouwens ook…) Extra tips zijn dan altijd welkom! ^lian

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.