Zo ga je om met weinig slaap: 8 tips

door Lidian

Slaap. Eén van de belangrijkste dingen die wij doen, in de avond of overdag. Wij mama’s doen dit om even bij te komen, om even een rustmomentje voor onszelf te creëren. Want ja, laten we eerlijk zijn wij mama’s hebben vaak een enorme slaaptekort. De kids die ’s nachts niet doorslapen of je moet eruit omdat de hond een plasje moet doen. Naja je bent er dan toch al uit, dus waarom niet even de honger stillen door een broodje voor jezelf midden in de nacht te smeren?! Hmm… Oké, toch maar weer terug naar bed! Het moment dat je terug in bed bent, begin je na te denken over alles wat je morgen nog moet doen en wat je eigenlijk voor de kids had moeten klaar leggen, wat je dus NIET hebt gedaan. Pfff… Het wordt dus WEER zo’n slapeloze nacht.

Heel vervelend die slapeloze nachten, maar hoe ga je daar eigenlijk mee om? Wij hebben 8 tips voor jou op een rijtje gezet, hoe jij het beste in slaap komt en de dag doorkomt met weinig slaap!

Slaaproutine

Zorg voor jezelf dat je een slaaproutine creëer. Zorg ervoor wanneer de kids op bed liggen, dat jij bijvoorbeeld de kleding van de kleintjes alvast klaarlegt. Ook kan je proberen om een to-do lijstje te maken, zodat je voor jezelf helder hebt wat je de volgende dag allemaal nog moet doen. Dit zorgt voor structuur en rust in je hoofd. Probeer daarnaast elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en ook niet te laat op te staan.

Pauzes

Nu iedereen weer thuiswerkt, is het belangrijk dat je niet alleen maar binnen zit. Zorg ervoor dat je in je pauze even een rondje gaat lopen, een frisse neus halen is voor iedereen goed. Dit is iets wat je iedere dag kan proberen te doen, het zorgt namelijk voor een betere concentratie.

Boekenwurm

Je hoeft geen boekenwurm te zijn om een boek te lezen. Een boek lezen voor je gaat slapen zorgt ervoor dat je minder onrustig wordt in je hoofd. Dus leg één van je favoriete boeken op je nachtkastje, op het moment dat jij lastig in slaap komt pak je jouw favo boek! En 3x raden wie er na een aantal bladzijdes enorm begint te gapen?! Ja, jij!

1 wijntje mag

Oké, 1 wijntje dan. Een wijntje als de kids op bed liggen, kan geen kwaad. Dus pak die fles erbij, die jou al heel de avond staat aan te staren en schenk er eentje in voor jezelf. Vaak wordt je van een wijntje héérlijk rozig, wat betekent dat jij vanavond lekker zal slapen.

Héérlijk warm

Neem voor het slapen gaan een heerlijk warme douche of zorg voor een relax-momentje en ga lekker in bad. Even de dag van je afspoelen en schoon je bedje in. Jij slaapt vanavond gegarandeerd lekker!

Stay hydrated

Vergeet niet om genoeg water te drinken! Iedereen betrapt zich er wel eens op dat je aan het einde van de dag thuis komt met een fixe hoofdpijn. Niet fijn! Dus zorg ervoor dat je genoeg drinkt, zet desnoods voor jezelf een timer om je te helpen herinneren dat je een glaasje drinken voor jezelf moet pakken.

Make-up time

Heb je heel de nacht niet geslapen? Niet fijn! Sta je ’s ochtends voor de spiegel en zie je die eindeloze wallen weer eens onder je ogen? Dan is concealer vandaag je beste vriend! Even die wallen goed wegpoetsen en een mascara op, niemand die ziet dat jij een slechte nacht achter de rug hebt!

Sporty

Zorg ervoor dat je minimaal 2 of 3 keer in de week een sport beoefend. Zo kan je naar de gym gaan maar je kan er ook voor kiezen om een aantal uurtjes in de week naar yoga te gaan. Hier wordt je lichaam en je hoofd heerlijk rustig van. Doordat je in beweging bent zul je jezelf ook een stuk fitter voelen, en slapen doe je dan een stuk beter! Kijk wel even naar de huidige maatregelen welke sporten nog beoefend mogen worden in verband met de aangescherpte regels.

Herkenbaar? Laat het ons weten in de comments of jij deze tips zelf ook gebruikt of als je zelf nog goede tips hebt, deel die dan met ons!

Misschien vind je deze tips ook interessant:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.