Zo ga je om met weinig slaap: 8 tips

door Lidian

Slapen… Eén van de belangrijkste dingen die wij doen, in de avond of overdag. We doen dit om even bij te komen, om even een rustmomentje voor onszelf te creëren. Want ja, laten we eerlijk zijn: wij ouders hebben vaak een enorm slaaptekort. De kids die ’s nachts niet doorslapen of je moet eruit omdat de hond een plasje moet doen. Naja je bent er dan toch al uit, dus waarom niet even de honger stillen door een broodje voor jezelf te smeren midden in de nacht?! Hmm… Oké, toch maar weer terug naar bed! Het moment dat je terug in bed bent, begin je na te denken over alles wat je morgen nog moet doen en wat je eigenlijk voor de kids had moeten klaar leggen, wat je dus NIET hebt gedaan. Pfff… Het wordt dus WEER zo’n slapeloze nacht.

Heel vervelend die slapeloze nachten, maar hoe ga je daar eigenlijk mee om? Wij hebben 8 tips voor jou op een rijtje gezet, hoe jij het beste in slaap komt en de dag doorkomt met weinig slaap!

Slaaproutine

Zorg voor jezelf dat je een slaaproutine creëert. Zorg ervoor dat je, wanneer de kids op bed liggen, bijvoorbeeld de kleding van de kleintjes alvast klaarlegt. Ook kan je proberen om een to-do lijstje te maken, zodat je voor jezelf helder hebt wat je de volgende dag allemaal nog moet doen. Dit zorgt voor structuur en rust in je hoofd. Probeer daarnaast elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en ook niet te laat op te staan.

Pauzes

Zorg ervoor dat je iedere dag even een rondje gaat lopen. Een frisse neus halen is voor iedereen goed en al helemaal voor mensen die door hun werk de hele dag binnen zijn. Dit is iets wat je iedere dag kunt proberen te doen, het zorgt namelijk voor een betere concentratie.

Boekenwurm

Je hoeft geen boekenwurm te zijn om een boek te lezen. Een boek lezen voor je gaat slapen zorgt ervoor dat je je gedachten verzet, waardoor je minder onrustig wordt in je hoofd. Dus leg één van je favoriete boeken op je nachtkastje, op het moment dat je lastig in slaap komt pak je jouw favo boek! En 3x raden wie er na een aantal bladzijdes enorm begint te gapen?! Ja, jij!

1 wijntje mag

Oké, 1 wijntje dan. Een wijntje als de kids op bed liggen, kan geen kwaad. Dus pak die fles erbij, die jou al heel de avond aan staat te staren, schenk er eentje in voor jezelf en geniet ervan. Vaak word je van een wijntje héérlijk rozig, wat betekent dat jij vanavond lekker zal slapen.

Héérlijk warm

Neem voor het slapen gaan een heerlijke warme douche of zorg voor een relax-momentje en ga lekker in bad. Zo spoel je letterlijk de dag van je af en kun je fris je bed in. Jij slaapt vanavond gegarandeerd lekker!

Stay hydrated

Vergeet niet om genoeg water te drinken! Iedereen betrapt zich er weleens op dat je aan het einde van de dag thuis komt met een fixe hoofdpijn. Niet fijn! Dus zorg ervoor dat je genoeg drinkt, zet desnoods voor jezelf een timer om je te helpen herinneren dat je een glaasje drinken voor jezelf moet pakken.

Make-up time

Heb je heel de nacht niet geslapen? Niet fijn! Sta je ’s ochtends voor de spiegel en zie je die eindeloze wallen weer eens onder je ogen? Dan is concealer vandaag je beste vriend! Even die wallen goed wegpoetsen en een mascara op, niemand die ziet dat jij een slechte nacht achter de rug hebt en vaak voel je jezelf hierdoor ook meteen een stuk fitter.

Sporty

Zorg ervoor dat je minimaal 2 of 3 keer in de week een sport beoefent. Zo kun je naar de gym gaan maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal uurtjes in de week naar yoga te gaan. Hier worden je lichaam en je geest heerlijk rustig van. Doordat je in beweging bent zul je jezelf ook een stuk fitter voelen, en slapen doe je dan een stuk beter! Lukt het niet om hiervoor de deur uit te gaan? Doe dan thuis een workout. Op YouTube zijn tal van video’s te vinden met workouts die je thuis kunt doen.

Is weinig slaap herkenbaar voor jou? Laat het ons weten in de comments! En… we zijn benieuwd of jij deze tips zelf ook gebruikt of dat je zelf nog goede tips hebt, deel die dan met ons!

Misschien vind je deze tips ook interessant:

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.