Zo houd je de kids bezig deze zomer!

door Gastblogger

Zomervakantie: heel leuk, maar zes weken is ook best wel lang. Want waar de dagen van de kids normaal voor een groot deel gevuld zijn met school, valt dat nu weg. En als dan ook je vrienden al op vakantie zijn en jij nog niet, dan kan het zijn dat jouw kind zich verveeld en dat bij jou uit… Wij gingen op zoek naar handige tips & tricks om zes weken zonder school te overleven.

1. Geef de kids een project

Op school en het kinderdagverblijf doen ze het vast: werken in projecten. En dat kan natuurlijk gewoon thuis. Kies een verhaal, waaraan je meerdere activiteiten kunt ophangen. Iets om te knutselen, een buitenactiviteit, etc. Nodig eventueel vriendjes & vriendinnetjes uit, dan kunnen ze elkaar helpen. Zo help je gelijk een andere ouder, als die ouder de volgende dag iets organiseert, mag jouw kind vast aansluiten. Handig!

2. Eropuit met de kids

Praktisch de meeste kids zijn tijdens de zomervakantie vrij. En daar spelen ook organisaties op door leuke evenementen te organiseren. Check wat er bij jou in de buurt te doen is. Houd jouw kind bijvoorbeeld van ridders en sprookjes? Dit zijn de leukste sprookjesuitjes. Wellicht kun je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, zodat jouw kids dan een andere keer met hun vriendje meekunnen.

3. Strippenkaart BSO of kinderopvang

Misschien gaan je kids normaal gesproken ook al naar een kinderopvang of de BSO, dan mogen ze hier in de meeste gevallen ook gewoon tijdens de vakanties heen. Voor alle kids die dit normaal niet doen, maar wel leuk zouden vinden hebben steeds meer BSO’s en kinderdagverblijven ook de mogelijkheid om losse speelbeurten te kopen door middel van een strippenkaart. Vraag bij andere ouders, vriendinnen of buren na welke hen het beste bevalt en check de mogelijkheden. Ook handig als je ineens extra moet werken of zelf weg moet.

4. Ga op vakantie

We kunnen allemaal af en toe een break van ons dagelijks leven gebruiken. Even geen was, niet het huis opruimen en je onderdompelen in alles dat een nieuwe plek te bieden heeft. Voor een leuke vakantie hoef je helemaal niet naar verre oorden te vliegen, er zijn hartstikke toffe kindercampings in Nederland te vinden.

5. Vervelen is ook oké

Jij kunt het je niet meer voorstellen (want: er altijd wat te doen), maar kinderen kunnen zich echt nog wel stierlijk vervelen. Maaahaaam, Paaahaaap: ik heb niets te doehoen… Herkenbaar? Je h o e f t hier dan niet op te reageren. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die niet in de gaten worden gehouden door hun ouders, uiteindelijk zelf tot spelen komen en uit zich zichzelf weinig echt gevaarlijke dingen gaan doen. En eh, er is niks mis met niksen. De hersenen van je kleintje hebben dan even rust en kunnen zich opladen. Lekker laten gaan dus.

Wat zijn jouw ultieme survivaltips voor de zomervakantie? Laat het ons weten – thanks in advance ūüôā

Misschien vind je dit ook interessant

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.