Zo houd je de kids bezig deze zomer!

door Gastblogger

Zomervakantie: heel leuk, maar zes weken is ook best wel lang. Want waar de dagen van de kids normaal voor een groot deel gevuld zijn met school, valt dat nu weg. En als dan ook je vrienden al op vakantie zijn en jij nog niet, dan kan het zijn dat jouw kind zich verveeld en dat bij jou uit… Wij gingen op zoek naar handige tips & trics om zes weken zonder school te overleven.

1. Geef de kids een project

Op school en het KDV doen ze het vast: werken in projecten. En dat kan natuurlijk gewoon thuis. Kies een verhaal, waaraan je meerdere activiteiten kunt ophangen. Iets om te knutselen, een buitenactiviteit, etc. Nodig eventueel vriendjes & vriendinnetjes uit, dan kunnen ze elkaar helpen. Als iemand anders dan een project organiseert, kunnen jouw kids aansluiten.

2. Eropuit met de kids

Praktisch de meeste kids zijn tijdens de zomervakantie vrij. En daar spelen ook organisaties op door leuke evenementen te organiseren. Check wat er bij jou in de buurt te doen is. Wellicht kun je ook hier de ene keer een vriendje of vriendinnetje meenemen, zodat jouw kids dan een andere keer met hun vriendje meekunnen.

3. Strippenkaart BSO of kinderopvang

Misschien gaan je kids normaal gesproken ook al naar een kinderopvang of de BSO, dan mogen ze hier in de meeste gevallen ook gewoon tijdens de vakanties heen. Voor alle kids die dit normaal niet doen, maar wel leuk zouden vinden hebben steeds meer BSO’s en kinderdagverblijven ook de mogelijkheid om losse speelbeurten te kopen door middel van een strippenkaart. Vraag bij andere ouders, vriendinnen of buren na welke hen het beste bevalt en check de mogelijkheden. Ook handig als je ineens extra moet werken of zelf weg moet.

4. Ga op vakantie

Kinderen blij, jij blij, wie wil dat nou niet op vakantie? Neckermann Reizen is uitgeroepen tot meest kindvriendelijke reisorganisatie door Kids Vakantiegids, dus ben jij verzekerd van een ontspannen vakantie. Hoe fijn is dat?! In hun SunConnect hotels, speciaal voor families, kunnen kleine kinderen hun hart ophalen in de Kids Club met mascottes Lollo & Bernie en tieners vermaken zich in de Teen Chill-out. Je vindt er grote zwembaden, te gekke glijbanen en gezinsvriendelijke kamers. Fun en actie voor het hele gezin, ook boven de 11 jaar! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Neckermann, dan blijf je niet alleen op de hoogte van de beste last minutes en leukste vakantie-inspiratie, je maakt bovendien kans op een reischeque t.w.v. €250 EN €100 shoptegoed te besteden bij kleertjes.com!

5. Vervelen is ook oké

Jij kunt het je niet meer voorstellen (want: altijd wat te doen), maar kinderen kunnen zich echt nog wel stierlijk vervelen. Maaahaaam, Paaahaaap: ik heb niets te doehoen… Herkenbaar? Je h o e f t hier dan niet op te reageren. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die niet in de gaten worden gehouden door hun ouders, uiteindelijk zelf tot spelen komen en uit zich zichzelf weinig echt gevaarlijke dingen gaan doen. Lekker laten gaan dus.

Wat zijn jouw ultieme survivaltips voor de zomervakantie? Laat het ons weten – thanks in advance 🙂

Dit artikel hebben geschreven naar aanleiding van onze actie met Neckermann Reizen. Deze reisorganisatie heeft alles in huis voor heerlijke vakantie voor gezinnen met jonge en oudere kids. Zo is er de Lollo & Bernie Kidsclub. De kidsclub die 6 dagen in de week activiteiten aanbiedt voor kids van 3 tot 11 jaar. Check ook zeker de SunConnect Hotels & Resort binnen het assortiment van Neckermann. Daar vind je niet alleen uitgebreide kinderanimatie, maar ook genoeg activiteiten en vertier voor eigenwijze tieners en pubers. En heb je echte waterratten in huis? Vink dan als filter tijdens het zoeken Aquamania aan. Dit zijn accomodaties met een uitgebreid waterpark. Hier vind je altijd minimaal 6 spectaculaire glijbanen en sensationele golfslagbaden. Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van de meest kindvriendelijke reisorganisatie van 2018? Check hier het aanbod van Neckermann Reizen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.