Zo maak je onvergetelijke momenten met jouw kids!

door Lidian

Mooie momenten creëren met jouw kind(eren) doe je makkelijker dan je denkt, het zit hem namelijk in de kleine dingen die bepaalde momenten voor kids (en voor jou) speciaal maken. Het gaat niet om de grote gebaren, uitstapjes of cadeaus. Het zit hem in de kleine dingen als samen lunchen, gek doen of zelfs een verhaaltje voorlezen kan genoeg zijn om een onvergetelijk moment te creëren voor jullie samen. Voorheen kon je dit op allerlei plekken doen, nu zitten we helaas gebonden aan de maatregelen… maar dat betekent niet dat je geen mooie momenten met elkaar kan maken! Hoe je dat doet, leggen wij jou uit in deze blog.

Zo maak je 15 onvergetelijke momenten met jouw kids!

 1. Een bak contest! Wie kan als beste de koekjes versieren? Wij zijn benieuwd!
 2. Ga eens samen zelf kaartjes maken voor de mensen om jullie heen die je liefhebt! Maak er bijvoorbeeld eentje voor opa en oma, tantes, ooms, nichtjes, neefjes, vrienden en vriendinnen óf voor iemand die eenzaam is. Zo’n klein gebaar kan iemand zijn dag helemaal goed maken! 😉
 3. Indoor parkour! Verschuif de bank, plaats kussens op de vloer, leg obstakels neer… want het is tijd om eens lekker gek te doen en een hindernis in huis af te leggen! Wie is het snelst?
 4. Alleen als het kan… gebruik ’s avonds eens geen bestek en eet het avondeten met jullie handen. Leg de servetten maar vast klaar!
 5. Het regent, doe ’s gek en ga samen in de regen dansen en zing jullie favoriete liedje erbij! Daarna wel snel onder de douche… brrr…
 6. Sta vroeg op en maak een ochtendwandeling als de zon opkomt.
 7. Leg alle matrassen beneden neer en organiseer een sleepover met lekkernijen en de leukste (kinder)films 😉
 8. Ga eens samen lunchen. Dek de tafel mooi op, bak lekkere pannenkoeken, schrijf beide een lief briefje voor elkaar en zet jullie favoriete muziek op voor een onvergetelijke gezellige lunch samen!
 9. Kind-is-de-baas dag. Vandaag mogen jouw kids de dag bepalen, wat jullie gaan eten, doen én hoe laat ze naar bed gaan.
 10. Beautysalon aan huis! De kids mogen jouw haar en make-up doen vandaag. Gaan ze voor een sophisticated look of krijg je een winged cat eyeliner… wij zijn benieuwd! 😉
 11. Laat je kind zelf een slaapplek in het huis uitzoeken, bijvoorbeeld in het bad of in de woonkamer. Doe ’s gek!
 12. Schrijf beide een brief voor jezelf voor over 5 jaar. Kies vervolgens samen een verstopplek en open de brieven over 5 jaar en lees ze dan aan elkaar voor! Wat ga jij erin schrijven?
 13. Schrijf op iedere hand een letter waar jouw lieveling goed in is en doe dit ook andersom. Laat jouw kind dus ook op jouw vingers een letter schrijven en benoemen waar jij goed in bent! Waardering voor elkaar is belangrijk, op deze manier laat je dit aan elkaar zien!
 14. Plant samen een zaadje in de tuin geef het plantje/boompje samen een naam. Knutsel een naambordje voor bij het plantje of de boom!
 15. Het is tijd om alles eens anders te doen. Ga voor een andersom-dag: waarbij je jouw lieveling voorleest bij het wakker worden, je een warm eten als ontbijt maakt en je overdag alleen maar in je pyjama mag rondlopen. Dat klinkt zeker niet verkeerd… 😉

Hoe maak jij onvergetelijke momenten met jouw kinderen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Retour Jeans

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.