Zo maak je mooie momenten met jouw kids!

door Tessa

Mooie momenten creëren met jouw kind(eren) doe je makkelijker dan je misschien in eerste instantie denkt, het zit hem namelijk meestal in de kleine dingen die bepaalde momenten voor kids (en voor jou) speciaal maken. Het gaat niet om de grote gebaren, dure uitstapjes of cadeaus. Het zit hem in dingen als samen lunchen, samen gek doen of zelfs een verhaaltje voorlezen kan genoeg zijn om een onvergetelijk moment te creëren. Benieuwd hoe je de mooiste momenten creëert om jouw kind te laten stralen? Je leest het in deze blog!   

Zo maak je 10 onvergetelijke momenten met jouw kids!

  1. Wie kan bij jullie thuis de beste koekjes bakken en de mooiste versieringen maken? Daag elkaar uit voor een bak content, want niks is leuker dan samen lekker bezig zijn. Zeker weten dat dit een gezellig moment samen wordt!
  2. Kind-is-de-baas dag. Vandaag mogen jouw kids de dag bepalen, wat jullie gaan eten, doen én hoe laat ze naar bed gaan. Waarschijnlijk staat er patat, pizza of pannenkoeken op het menu, niet heel gezond, maar wel erg lekker!
  3. Het is tijd voor een sleepover! Leg alle matrassen beneden en kijk samen de leukste films met de lekkerste (gezonde) snacks. Laat je kind zelf een slaapplek in het huis uitzoeken, bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer. Doe ’s gek! Meer zin om de allernieuwste bioscoopfilms te zien? Ook dat is een goede optie nu alles weer open is.
  4. Hebben jullie je familie en vrienden ook zo gemist tijdens de coronaperiode? Extra leuk om ze nu wat meer aandacht te geven. Ga bijvoorbeeld samen kaartjes maken voor de mensen om jullie heen. Eentje voor opa en oma, tantes en ooms, nichtjes en neefjes óf voor iemand die eenzaam is. Zo’n klein gebaar kan iemand zijn dag goed maken en voor jullie is het een mooi momentje om stil te staan bij de mensen om jullie heen.
  5. Hoe leuk is het om samen te gaan lunchen? Dek de tafel mooi op, bak de lekkerste pannenkoeken, schrijf beiden een lief briefje en zet jullie favoriete muziek op voor een onvergetelijke lunch samen. Gaan jullie er liever even opuit? Ga dan naar een park in de buurt of jullie favoriete restaurantje.
  6. Beautysalon aan huis! Vandaag mogen jouw kinderen je haar en make-up doen. Gaan ze voor een sophisticated look of krijg je een winged cat eyeliner? Wij zijn benieuwd!
  7. Deze is mooi voor de iets oudere kids, kinderen die al zelfstandig kunnen schrijven. Schrijf beiden een brief voor jezelf voor over bijvoorbeeld vijf jaar. Kies vervolgens samen een verstopplek en open de brieven pas na de periode die jullie hebben afgesproken. Kunnen jullie zolang wachten?
  8. Nu het zonnetje zich weer vaker laat zien, is het mooi weer om de tuin in te gaan! Plant samen met jouw kinderen een zaadje en geeft het plantje of boompje een naam. Maak het nog leuker door een naambordje te knutselen. Je zult zien dat jouw kinderen met veel liefde ervoor zullen zorgen!
  9. Schijf op iedere hand een letter, die staat voor iets waar jouw kind goed in is. Doe dit ook andersom. Laat jouw kind dus ook op jouw vingers een letter schrijven en benoemen waar jij goed in bent. Waardering voor elkaar is belangrijk en op deze manier laat je dit aan elkaar zien!
  10. Zijn jouw kinderen gek op avontuur? Ga bijvoorbeeld een middag het bos in op zoek naar insecten of wat dacht je van een dagje naar een attractiepark? Laat ze stralen!

Hoe maak jij onvergetelijke momenten met jouw kinderen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.