Zomeravond mijmeringen

door Gastblogger

Daar zit ik dan, met mijn laptop op de veranda om spontaan deze blog te schrijven. De kinderen zitten ondertussen te smikkelen van een pizza en ik ga zo genieten van een heerlijke salade. Ondertussen hoor ik de bomen ruisen door de zachte wind en geniet ik van alles om me heen: de vogels die fluiten, de knalroze petunia’s in mijn witte potten, de komkommer- en tomatenplanten die steeds groter worden, de kinderen die zichtbaar zitten te genieten en vooral het feit dat we heerlijk in een korte broek en met blote voeten naar buiten kunnen.

We hebben de afgelopen weken ineens veel zonnestralen te zien gekregen en oh wat voelt dat goed! Geen gedoe meer met dikke jassen, maar gewoon zo de deur uit kunnen lopen. We hebben inmiddels ook al een paar keer spontaan met goede vrienden buiten gezeten onder het genot van een wijntje en direct afgesproken dit vaker te doen. (Uiteraard doordeweeks met mate of een frisje, want we moeten 100% op het werk verschijnen). Misschien komt het stiekem omdat we wat ouder aan het worden zijn en we des te meer gaan beseffen dat we volop moeten genieten van het leven.

Natuurlijk ontkom je niet aan een stuk sleur, want door werk en school word je als mens ‘geleefd’. Maar dat neemt niet weg dat we van de schaarse tijd die er over blijft iets moois moeten maken. Niet alles ‘for granted’ nemen, maar zoals men altijd zo mooi zegt: ‘Count your blessings’. En daar kunnen we best een handje bij helpen.

Zo hebben we afgelopen zaterdag heerlijk met ons viertjes genoten van een barbecue in de tuin. Het was prachtig weer en we hadden nog wat vlees over van de dag ervoor. Een klein beetje vlees met een salade erbij… alleen van de geur van de kolen kan ik al blij worden. Dat de kinderen een gat in de lucht sprongen, hoef ik vast niet uit te leggen. Na de barbecue hebben we met een lekker kop verse muntthee in de tuin gezeten, met kaarsjes en op de achtergrond een zomers muziekje van de Buena Vista Social Club. Dat is voor mij al op en top genieten: samen met mijn gezin in eigen tuin. Meer heb je niet nodig.

Onze dochter heeft al een ‘seizoenskaart’ plonzen voor het zwembad in de tuin van onze vrienden, en zwemt inmiddels al een paar avonden achter elkaar in hun opblaasbad. Die van ons staat nog niet, maar dat duurt hopelijk niet lang meer. Een goed alternatief voor het zwembad is de sproeier! Die zetten we onder de trampoline en dan mogen ze springen. Onze kinderen vinden dat helemaal geweldig. Toen de kinderen kleiner waren vonden ze het super wanneer ik van de droogmolen een tent voor ze maakte met oude dekbedovertrekken en lakens. Onze oudste zei laatst nog hoe leuk hij het vond om op zijn kinderfeestje in die zelfgemaakte tent frietjes te eten. Ook het spelletje ‘flesvoetbal’ doen de kinderen nog steeds graag met ons samen. Want hoe leuk is het om een fles met water om te schoppen en je vader drijfnat te maken? Al deze momenten samen doen me denken aan waar we bij kleertjes.com voor staan: “The joy of growing together“. Mooier kan ik het niet zeggen.

Nog maar héél even en dan beginnen de vakanties, wat een heerlijk vooruitzicht! Minder moeten: geen broodtrommels vullen, de kinderen niet meer naar sporten hoeven brengen… Even quality time met je gezin, kinderen, familie en vrienden. Ik heb net een magazine gekocht waar ik nu erg happy van wordt, er zit een hele mooie raamsticker in voor mama’s. Op de sticker staat: ‘Every moment matters’. Hoe waar en mooi is dat, en juist die ‘moments‘ moeten we proberen zo mooi mogelijk te maken!

 

IraIra Buijtenhuijs – 44 jaar – is al 27  jaar samen gelukkig met man Mike. Samen hebben zij en zoon en een dochter, Lars van 13 en Eva van 10. Ira werkt als HR Adviseur bij kleertjes.com en weet als geen ander hoe kostbaar vrije tijd is. Genieten doet ze door regelmatig met een vriendin iets gezelligs te plannen. Ze loopt daarnaast twee keer per week hard en vindt het leuk om haar huis mooi te stylen. Ira houdt ervan om lekker te koken voor vrienden of samen te borrelen. Daarbij zijn vakanties met het gezin heilig!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.