Zomertrend: bijzondere snit

door Nienke

Mode is continu in beweging. Behalve het kleurgebruik dat ieder seizoen opeens geheel kan veranderen en trends in print, verandert ook regelmatig de snit van kleding. ‘Snit’ is de manier waarop een kledingstuk gesneden is; oftewel het model van een kledingstuk. In de mode voor kids is dat meestal niet zo extreem als bij volwassenen, maar langzaam maar zeker waaien hele grote modetrends ook meestal wel over naar de kids. Een paar voorbeelden van dit seizoen.

Plissérokjes

Dit seizoen kun je niet om de lange plissérok heen. Plissé is een bepaalde manier van het plooien van stof. Een plissérok wordt dus ook wel plooirok genoemd. We zagen deze winter al veel korte varianten van de plissérok en dit voorjaar zul je ook de lange variant voor meisjes terugzien in de collectie. In volwassenenmode wordt de plooirok trouwens opvallend met supersized sweaters (ook een grote trend!) en gebreide truien gecombineerd! Naast soepel plissé spotten we ook veel rokjes van een heel stug en dik materiaal met daarin diep gestikte plooien. Hierdoor blijft  het rokje stijf en wijd uitstaan. Meer over de plooirok en hoe je deze combineert vind je in deze blog >

Zomertrend: bijzondere snit

Shoppen: trui Polo Ralph Lauren // rok Molo // rok Tommy Hilfiger // trui American Outfitters

T-shirts: oversized

Ook T-shirts krijgen een nieuwe snit; voor jongens  en meisjes zien we oversizede, lange T-shirts (denk: over de billen vallend). Ook wordt er veel variatie in gebracht door ander soort mouwtjes. Zo zien we voor meisjes vlinder- of vleermuismouwen, voor jongens is dat de heel korte mouw of raglanmouw.

Shoppen: Mim-Pi // Tumble ‘N Dry // Vingino // Tumble ‘N Dry

Sporty broeken

De broeken zijn sportief, sportiever, sportiefst. De jog jeans en jeggings waren al een tijdje hot, maar dat bereikt dit seizoen z’n max. In damesmode zien we veel satijnachtige trainingsbroeken diemet gewone alledaagse kleding (tot aan pumps aan toe!) gecombineerd worden. Een trend die langzaam maar zeker ook zal overwaaien naar de mode voor kids. Voor dit seizoen zullen we in ieder geval weer veel broeken van sweatstof terugzien, die dus juíst casual gedragen worden! Op jeansgebied spotten we eindelijk ook de flared jeans voor meisjes. Leuk!

Zomertrend: bijzondere snit

Shoppen: hemdjurk Tumble ‘N Dry // Reebok sneakers // Molo broek // Moodstreet broek // Vingino overhemd // Puma sneakers

Meer lezen over de nieuwste zomertrends? Kijk dan hier even!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.