Zo’n grote broer of zus wordt jouw kleintje

door Wendy

Ken je die filmpjes waarin een kind hoort dat hij een grote broer wordt? Te zoet toch? Toch blijft het spannend, het is te hopen dat de broers en zussen dol op elkaar worden. Ben je benieuwd wat voor grote broer of zus jouw kind wordt? Lees verder…

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokjes zijn serieus en ook verantwoordelijk. Ideaal dus als er een babybroer of -zusje in huis komt. Als je niet teveel verandert in zijn routine is hij ook snel gewend aan zijn rol als grote broer. Houd er wel rekening mee dat Steenbokjes nogal eigenwijs en betweterig zijn, je grootste kleintje moedert lekker met je mee.

Waterman ( 20 januari – 18 februari)

De meeste Watermannen zijn dol op alles wat nieuw is, de baby wordt dan ook met open armen ontvangen. Maar als de nieuwigheid er vanaf is, kan je kind jaloers worden. Doe af en toe wat dingetjes met zijn tweetjes – alleen jij en de oudste – en geef hem ook extra aandacht als jullie samen met de baby zijn. Anders is er een grote kans dat je energieke Waterman de boel op stelten zet voor wat aandacht.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Regels? Daar hebben Vissen vaak wat moeite mee, ze willen dingen zelf doen. Zelfstandig spelen vinden ze ook fijn, dus dat het kleine broertje of zusje wat meer aandacht krijgt, is geen probleem. Verder zijn Vissen zorgzaam, liefdevol en vriendelijk: topkwaliteiten voor een broer of zus, als je het ons vraagt!

Ram (21 maart – 20 april)

Moedig, enthousiast en gepassioneerd zijn maar enkele eigenschappen van je Ram-kindje. Yep, Rammen hebben een eigen willetje, zijn graag de baas en maken dingen graag helder. Een nieuw gezinslid is even wennen, zeker als broertjelief het speelgoed van z’n grote broer ontdekt. Wees duidelijk wat wel en niet mag en wees consequent. En dan zal je zien dat je Ram ook erg zoet en enthousiast met z’n kleine broer gaat spelen.

Stier (21 april – 20 mei)

Stiertjes hebben moeite met veranderingen en een jonger broertje kan wat jaloezie veroorzaken. Maar Stieren vinden harmonie ook erg belangrijk, dus na een wenperiode wordt het een heel ander verhaal. Jouw stierenkindje houdt van lichamelijk contact. Knuffelen, kusjes, handjes vasthouden, niet alleen jij, maar ook de babybroer wordt overspoeld met liefde door z’n grote broer.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Vrolijk, nieuwsgierig en enthousiast, een tweelingen-kind is gezellig. Tweelingen worden ook wel sociale vlinders genoemd en als er een babybroer of -zus op komst is, is je kind heel blij. Maar waar hij het ene moment enthousiast is over de baby, kan hij het andere moment op een negatieve manier aandacht vragen omdat hij zich buitengesloten voelt.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De Kreeft is het teken van de dierenriem dat het meest gericht is op familie. Ze zijn enorm begaan met het lot van anderen en jouw Kreeftje moedert graag over zijn kleine babybroer of -zus. Luiers verschonen, een flesje geven; hij helpt graag mee. Kreeften vinden alles wat nieuw is vaak spannend, dus leg hem alles rustig uit.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn creatief, gek op aandacht en bemoeien zich het liefst overal mee. Dat ze de aandacht thuis moeten delen, kan wat lastig zijn. Betrek ze bij de verzorging van de baby en laat je Leeuwtje meehelpen. Ze zijn geboren leiders, dus grote broer zijn, kan hij als de beste.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Rustig, geordend en vaak verlegen; zo kunnen Maagden het beste worden omschreven. Een babybroer – of zus is een grote verandering en daar moet je kleine Maagd echt even aan wennen. Van rommel maken, houdt hij niet dus als zijn kleine broer aan zijn spullen komt, is het ruzie. Maagden zijn ook erg behulpzaam, een fijne karaktereigenschap voor een grote broer.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen houden van 1-op-1-contact en kunnen erg genieten van alone-time met papa of mama. De aandacht moeten delen met een broertje of zusje is dus best lastig. Het gaat er bij Weegschalen vooral om dat ze niet willen worden buitengesloten. Houd daar dus rekening mee en geef de oudste nog steeds af en toe je onverdeelde aandacht en betrek hem vaak als je met de jongste bezig bent. Weegschalen willen altijd de harmonie bewaren, dus hij zal niet vaak uit zichzelf ruzie zoeken met de jongste. Maar dat moet natuurlijk niet betekenen dat hij voorbij gaat aan zijn eigen behoeften om maar geen ruzie te maken met z’n broertje of zusje.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Ze zijn liefdevol, gevoelig en aanhankelijk, maar Schorpioenen willen ook hun eigen gang gaan. Als ze zich gekwetst voelen, trekken ze zich snel terug en observeren de omgeving het liefst vanaf de achtergrond. Ook kunnen ze erg jaloers zijn, betrek je Schorpioen dus bij je zwangerschap en de baby. Wees ook voorbereid op gekke streken om jouw aandacht te vragen.

Boogschutter (2 november – 21 december)

Boogschuttertjes zijn vanaf jongs af aan al kleine wijsneuzen en heel ongeduldig. Ze hebben sterke verlangens om bewonderd, geliefd en gerespecteerd te worden. Een klein broertje of zusje dat ineens de aandacht opslurpt, wordt dan ook met argusogen bekeken. Toch is de grote broer of zus al snel aan de nieuwe situatie gewend en wordt een heel gezellige grote vriend voor de jongste.

Geduld en liefde

Een broertje of zusje krijgen heeft een enorme impact op elk kind. Probeer je oudste net zoveel aandacht te geven als de baby en plan ook uitjes samen met de oudste. Welk sterrenbeeld jouw oudste kind ook is, met geduld, liefde en aandacht worden jouw kleintjes vast de beste vrienden!

Hoe reageerde jouw kleintje op de komst van de baby? Herken je hem in de beschrijving? We lezen het graag in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.