Zwangerschapsverlof, in welk land ben je het beste uit?

door Nienke

Denk je – stiekem  – bij het verheugen op je zwangerschapsverlof ook vaak aan de Gouden Bergen die er aan ouders in Scandinavische landen beloofd worden? Snappen we. De 16 betaalde verlofweken die je gemiddeld als Nederlandse vrouw krijgt, zijn er niet veel. Sterker nog, het ligt net iets onder het Europese gemiddelde. En daar zijn we tevree mee, maar dat kan altijd beter! In maart 2017 bracht het OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) een rapport uit over o.a. zwangerschaps- en ouderschapsverlof in OECD-landen*. Wat blijkt? De verschillen tussen al die landen en verlofregelingen zijn nog steeds enorm! Wij vatten de resultaten voor je samen én vertellen je in welke 5 landen je het allerbeste uit bent als je op het punt staat om met verlof te gaan. Het zijn grappig genoeg niet de Scandinavische landen – waarover zoveel mooie geruchten over gaan – die in de top 5 staan!

Hoeveel weken verlof is gemiddeld?

In OECD-landen hebben moeders recht op iets minder dan 18 weken betaald zwangerschapsverlof rond de bevalling. Bijna al deze landen bieden betaald zwangerschapsverlof die tenminste drie maanden duren. Niet verwonderlijk, want de huidige EU-richtlijn voor zwangerschapsverlof bepaalt dat vrouwen tenminste 14 weken verlof rond bevalling zouden moeten hebben. De uitzondering op de regel: de Verenigde Staten is het enige land dat geen wettelijk recht op betaald verlof aanbiedt. Daarentegen is in sommige landen het recht op betaald zwangerschapsverlof zelfs meer dan zes maanden. In het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld, kunnen moeders tot en met negen maanden met betaald zwangerschapsverlof.

Hoe zit het met de betaling?

Zwangerschapsverlof wordt over het algemeen goed betaald. De meeste OECD-landen hebben een verlofvergoeding van meer dan 50% van het salaris dat de vrouw voorheen had. De betaaltarieven zijn echter het laagst in het Verenigd Koninkrijk (waar je wél het langst met verlof kunt). Hier wordt slechts een derde van het bruto gemiddelde inkomen vervangen door de moederschapsuitkering. 

In deze (Europese) landen moet je wél zijn!

Dit zijn de 5 Europese landen waar het tóch net iets beter is geregeld is dan in ons kleine landje. Verrassend genoeg staan de Scandinavische landen er niet tussen

1. Estland

Estonia, douze points! In dit kleine landje, amper groter dan Nederland, kun je pas echt lekker je zwangerschapsverlof uitzitten. Met het recht op 166 weken verlof tegenover een loon van 51,2% zit je hier wel even goed. Dit staat gelijk aan 85 (!) volle, uitbetaalde weken. Oh yeah!

2. Hongarije

Op politiek gebied gaat het niet zo lekker met dit land, maar als (aanstaande) moeder die met zwangerschapsverlof gaat, ziet het er vooralsnog rooskleurig uit. In Hongarije heb je recht op 160 weken verlof tegenover een salaris van 44,9%. Een rekensommetje leert dat dat 71,8 volledig betaalde weken zijn. Bingo!

3. Bulgarije

Bulgarije maakt zijn derde plaats waar met een verlof van 110,4 weken tegenover een salaris van 59,3%. Dat is goed voor 65,5 volledig uitbetaalde weken. Zouden wij het voor doen!

4. Litouwen

In Litouwen krijg je misschien iets minder lang verlof.. Nou ja, iets minder lang? 62 weken. Die wél volledig uitbetaald worden. Halleluja.

5. Slowakije

In Slowakije strooien ze gul met verlofweken; je krijgt er 164 tegenover ongeveer een derde van je oorspronkelijke salaris. Omgerekend betekent dit ongeveer 54 volledig betaalde weken.

Wij waren oprecht verbaasd over het zien van de extreme verschillen tussen met name de Europese landen! We voelen ons stiekem een beetje er bekaaid vanaf komen met die 16 weken. Hoe denk jij over de huidige lengte van het zwangerschapsverlof? Laat weten hoe jij het graag zou zie hieronder in de comments!

Lees ook onze 10 tips voor zwangerschapsverlof >

*OECD is een samenwerkingsverband van 35 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, te bestuderen en te coördineren.

Bron: OECD.org

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.